Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veganer tenderar att bli som bokstavstroende

Annons

Man bör bena i debatten och sära på begreppen. Veganer tenderar att bli som bokstavstroende. Bara för att man äter kött behöver man inte vara för en inhuman djurhållning, men veganer drar ofta ett likhetstecken. Jag är också emot att Sverige skall importera mat och frakta djur som sardiner i trånga långtradarsläp, vilket köttätaren Astrid Lindgren var bland de första att uppmärksamma. Att jordbruk skall vara stora industrier är jag också emot.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag växte upp med småskaliga jordbruk där man vördade sina djur likt sina barn. Man vördade och tog till vara på allt, för sådan var självhushållningen. Så jag tycker att ni veganer är ute i det blå när ni drar likhetstecken mellan att äta kött och sadism. Människan har haft djur ända sen stenåldern och betraktar du dina hörntänder noggrant ser du att de är huggtänder.

Läs också: Sluta bränna kroppar på offentliga platser

Läs också: Forsätt att grilla kött – det är den ljuvligaste doften

Läs också: Fira mors dag utan mjölk

Visst vore det underbart om vi kunde skruva tillbaks vår utveckling och leva av det naturen gav oss. Men vi får inte glömma att det inte var en dans på rosor. Blev det missväxt så att veganernas kära vegetabilier inte växte upp blev det svält, då även djuren som inte åt kött dog och endast rovdjuren överlevde. Så för att överleva var människan tvungen att jaga. Man åt skadade djur på många platser i världen och om de blir för många äter upp grödorna.

Klok gubbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons