Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är medvetna om problematiken på Navet – därför satsar vi på säkerheten

Annons

Svar direkt på "Navet är inte en trygg plats", ST 5 juni.

I förra veckan uttalade jag mig i ST om den trygghetssatsning vi från den politiska majoriteten i Sundsvall nu gör på Navet i Sundsvall. Satsningen innebär att vi anställer trygghetsvärdar, vars uppgift kommer vara att finnas på plats på Navet och både se till den fysiska miljön och mjuka parametrar. Signaturen Birgitta Smith ifrågasätter varför denna prioritering görs. I artikeln beskriver jag att Navet ofta upplevs som en otrygg plats, även om det inte nödvändigtvis är farligt i den mening att brott eller andra incidenter inträffar där. Jag är väl medveten om hur läget på navet och på busstationen ser ut.

Läs också: Nya insatser genomförs – så ska Navet ska bli tryggare i sommar

En av de åtgärder vi genomför är att i höst starta ett trygghetscenter på navet i samarbete med polis, räddningstjänst och andra aktörer. Trygghetscentret skulle enligt plan vara på plats redan i sommar, men starten har, på grund av framför allt personalfrågor, blivit uppskjuten. Då vi vet att somrarna är en extra stökig tid runt Navet valde vi att sätta in trygghetsvärdar som en tillfällig åtgärd i väntan på att trygghetscentret kommer igång.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Att öka trygghetskänslan runt navet och i andra delar av Sundsvall har länge varit en prioriterad fråga för oss i den politiska majoriteten. Jag förstår att kaffe kanske inte hjälper i längden eller är lösningen på alla problem, men hoppas och tror att trygghetsvärdarnas arbete och en ökad närvaro kan öka trivseln för de människor som rör sig runt Navet i sin vardag i sommar. I höst kommer trygghetscentret på plats och under tiden fortsätter vi arbeta på olika sätt för att göra Sundsvall till en tryggare kommun att leva i.

Bodil Hansson (S)

Kommunstyrelsens vice ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons