Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är varken Barcelona eller Real Madrid – agera efter plånbokens tjockhet

Annons

Jag har varit Giffare sedan oktober 1964. Vad som händer i klubben i dag är obegripligt. Jag vet nästan inte var jag ska börja, men jag säger så här: Man kan inte leka Barca eller Real Madrid när man inte ens har sedlar i plånboken. Det stora misstaget Giffarna gjorde var samarbetet med den finansiella parten. Inget ont om dem, men det var ju på lånade pengar, alltså konstgjord andning.

Jag tror aldrig att den styrelse med herr Pettersson i spetsen hade gjort likadant. De hade insett att man kan inte handskas med lånade pengar hur som helst. Och när EU bestämde regeln, då kom kraschen, och man fick in pengar som inte var klubbens egna vilket gjorde att det blev luft på kontot.

För Plus-kunder: GIF-profilen ryter till: "Jag tror att föreningen är konkursmässig"

Sedan att man hade en publikbudget som var en ren glädjekalkyl – hur ofta var det 5 200 på läktarna som man budgeterade? Två-tre gånger? Och man undrar ju varför de ska leka världsstjärnor och åka 18 mil dagen före matchen mot Östersund för att ligga på hotell. Helt otroligt.

Det största misstaget som man gjort på senare tid var att stänga insläppet vid västra, dit man tvingar många äldre som tidigare gick till västra insläppet där det var mer bekvämt att gå in.

För Plus-kunder: Efter GIF:s ekonomiska problem – licensnämndens ordförande: "Regelverket är ganska tydligt"

Nästa fråga: Nikula sa i ST januari i fjol att allt var under kontroll – licensen var okej, kontrakten i ordning med mera. Ett år senare är det minus flera miljoner i börsen. Hur kan man ställa till det så illa? Sedan åker man till utlandet för kickoff. Hur kan detta vara möjligt? Hur tror styrelsen att de som pumpar in pengar i klubbkassan reagerar på det? Man verkar leva i fablernas värld. Kan inte Giffarna träna på hemmaplan, det finns ju Nordichallen och NCC-hallen bland annat. 

Och att få dispens verkar mycket svårt, det är samma regler för alla lag.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag hoppas att de styrande i föreningen kan komma ner från sina höga hästar, kavla upp ärmarna och jobba. Ta bara en sån sak som skylten vid trafikljuset Skepparplatsen – vem sköter den? Det tog tre veckor efter sista matchen mot DIF innan skylten togs ner. Det är allsvenskan Giffarna spelar i, inte division III.

Lycka till Giffarna!

Giffare

Läs också:

När ska GIF-ledningen inse att vi inte hör till de stora pojkarna?

GIF-profiler bidrar till tillväxt i Sundsvalls kommun

Kommunens stöd är en förutsättning för en stark startelva i GIF 2018

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons