Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi betalande kunder kräver kvalitet – och en tidning i brevlådan

Annons
Björn Werner är besviken på ST, som han menar har försämrats allt mer. Bild: Henrik Lundbjörk / Fredrik Sandberg/TT

Det är dags att sätta ner foten mot mediefolket. ST har höjt priset med 10 procent varje år från 2016, nu är ni uppe i 4 539 kronor för 2018. Vad har ni skurit ned under denna tid för att möta detta?

Snabbt får man svar att så många lämnat papperstidningen (ert hjärta), och att distributionen blivit dyr för att leverera. Därför startar vi unga IT-människor en IT-tidning som alla kan läsa, vi struntar i grundorsaken, vi tutar vidare.

Jag följde nyss er sändning som ni gör så mycket reklam för från GIF-matchen – "ni får den live", som prenumerant. Ja, herre min gud, minut för minutreportage: "Kalle till Pelle Olle till Surra", det hörde vi på Hylands tid, och det tycker ni är att flytta fram positionerna?

Läs också: Upplagan för tidningarna i Västernorrland ökar – chefredaktören: ”Ett trendbrott”

Snälla rara mediemänniskor, börja rannsaka er själva en liten stund. Vi kan följa alla typer av sport via etermedia i dag, och vi kan följa alla olika sporter på grannkanalerna.

Det är inte ni journalisters fel, det är inte ni som blivit tilldelade detta jobb utan insikt i yrket. Nej, det är hela etablissemanget som inte orkade stå emot när det började ta emot.

Nu går tidningen med stormsteg mot sin egen död.

ST ingår numera i en koncern med ett antal tidningar med samma problem, ledningen kör bara på utan att reflektera över grundproblemet. Vi betalande prenumeranter vill ha vår tidning i brevlådan på morgonen, och betalar gärna för detta – men vi kräver kvalitet. Nu går tidningen med stormsteg mot sin egen död.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Journalisterna har helt missat fördjupningar och uppföljningar av veckans artiklar, uppföljning av kulturfrågor lokalt, lokala reportage och så vidare. De stora drakarna DN och SVD har insett detta och distribuerar varje lördag en sådan bilaga, och tar betalt för detta, dock till lägre pris än det ST kostar utan detta material.

Vad gör man då som "guldkund", jo, man avslutar sitt abonnemang, tackar för sig och kontaktar DN eller SVD.

Björn Werner, missbelåten prenumerant

SVAR DIREKT:

Vi livesänder sport som ingen annan aktör sänder.

Tråkigt att höra att du är missnöjd med tidningen. Vi jobbar med nyhetsrapportering och annan journalistik som går att ta del av både i papperstidning och i våra digitala kanaler. Vi livesänder sport som ingen annan aktör sänder. Det här gör vi för att våra läsare och tittare ska kunna ta del av innehåll som är relevant och viktigt för just dem. Har du tips som du tycker att vi ska titta närmare på så är du välkommen att skicka det till tips@st.nu eller ringa 060-197164.

Vänliga hälsningar

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare, Sundsvalls Tidning

Läs också:

Varför får allmänheten inte reda på vilka det är som missköter sig?

Nytt etiskt system i medierna – nu stärker vi individens rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons