Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har det bra i vårt land – men kanske för bra

Annons
Insändarskribenten riktar en bred kritik mot olika delar i samhället, bland annat helikopter inköp. Foto: Johan Nilsson TT

Visst har vi det bra i vårt land. Kanske alltför många har det alldeles för bra. Trots allt välmående så måste nog vissa personalgrupper börja tänka på hur det ska "hushållas" med slantar som de inte äger eller borde ha viss kontroll över.

Exempelvis ska det tydligen byggas höghastighetståg. Det borde prioriteras så att de befintliga tågen går något så när säkert. Det spekuleras i att det yr snö som fastnar på tågen. Jag trodde att inköparna visste att de ska trafikera i Sverige där det förekommer snö vissa perioder. Kunskapsbrist?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det ryktas att det har förekommit generösa avgångsavtal till personer som inte klarar sitt jobb. Men de som beviljat och skrivit avtalen har inte ens vetat om att de har skrivit avtalen. Kunskapsbrist?

Det har handlats flygande föremål till enorma summor. Nu visar det sig att kostnaden för att de lyfta från marken vida överstiger budget. Kunskapsbrist? Läs också: Jag stupar i säng av utmattning efter varje arbetsdag – men jag är tydligen frisk

Olympiska spelen har dragit igång. Inte att undra på att tv-avgiften ska läggas till skattsedeln när man ser detta uppbåd av "experter" som ska vara med och tycka. Klarar inte "sportjournalisterna" av att kommentera sina idrotter längre? Kunskapsbrist?

Det har tillsatts en ny chef för allas vår säkerhet på den civila sidan. Det ska bli intressant att se när makthavarna kommer underfund om när denne inte klarar av detta uppdrag heller. Men hyfsat betalt i alla fall. Kunskapsbrist?

Som synes, ett litet axplock av hur det kan gå när det inte råder kunskapsmässig, ansvarsmässig och ekonomisk kunskap i svenskt ledarskap.

Håkan, iakttagare

Läs också:

Klart: Säpochefen Anders Thornberg blir ny rikspolischef

Lyxutrustade lägenheter är inget för oss vanliga invånare – bygg billigt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons