Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi längs riksväg 86 straffas dubbelt

Annons

Under hela min uppväxt har riksväg 86 varit ett aktuellt samtalsämne för oss som använder den. I minst 20 års tid och säkerligen längre har vi som bor längs vägen kämpat för att den ska bli bredare, att hål ska bli lagade, att barnen som väntar på bussen åtminstone ska få en busskur vid denna livsfarliga väg. Nu får vi veta att riksväg 86 är en av de tio sämsta vägarna i hela Sverige. Jag tror inte att någon av oss som använder vägen blir förvånade.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Är det rimligt att vi från landsbygden ska behöva betala lika mycket skatt när vi får mer skador på våra bilar? Är det rimligt att våra barn ska stå och vänta på bussen på en livsfarlig 90-väg som tydligen är för dyr för att bredda? Ska vi dessutom med våra privata pengar behöva betala för att våra landsvägar ska skottas och sandas så att vi kan ta oss till jobbet i Sundsvall? Är det rimligt att bygga en dyr bro i centrala Sundsvall när alla inte får tillgång till en vettig väg fram och tillbaka från våra arbeten?

Snacka om dubbel bestraffning åt alla håll och kanter. Sen klagas det över att ingen vill bo på landet längre men är det verkligen så konstigt?

Nylander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons