Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska vara rädda om yttrandefriheten

Annons

Replik på "Stenstaden inget reservat – bygg skyskrapan", ST 31 maj.

Skribenten till detta inlägg efterlyser en debatt som inte låter sig kidnappas av nej-sägarna, men själv uppträder hen som den sakliga debattens dödgrävare. Genom sitt inlägg vill hen ta död på alla offentliga yttringar av åsikter som inte är hens egna. Här klistras epitet och negativa värdeomdömen på de som inte tycker som skribenten själv.

Men det är den halvintellektuella varianten på näthat vi ser. Den för inte den offentliga debatten framåt i själva sakfrågan. Den skrämmer i stället bort människor från att delta. Vem vill bli skälld för att vara självutnämnd, räddhågsen, bakåtsträvande kramare av något (hur det nu kunnat bli negativt med en kram?). Dessutom är man en ängslig kidnappare – om man inte tycker som skribenten alltså. Sådana påhopp på meningsmotståndare borde inte få publiceras under pseudonym. Att racka ner på sina meningsmotståndare med grova negativa värdeomdömen, staplade på varandra, men inte våga stå för det med sitt namn ger mer association till nättroll än till insändare.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I sakfrågan uttrycker skribenten att självklart ska stenstaden värnas som det smycke den är men i nästa mening motsäger hen sig själv och är beredd att slakta all kulturhistoria och allt våra förfäder och mödrar byggt upp på de progressiva idéernas altare. Man frågar sig. Vad är denna progressivitet? Var det inte för att vara progressiv man utplånade Norrmalm? Är inte idyllen Petersvik nästa att utplånas i progressivitetens namn? Är det bara ett vänstermodeord eller är det starka byggintressens nya alibi?

Jag får väl komma ut som bakåtsträvande nej-sägare då. Fastän jag tydligen är rädd. Någon måste ju försöka stoppa den totala galenskapen.

Else Ammor

Sundsvallspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons