Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi stöter ofta på patrull i kontakt med SOS Alarm

Annons
Nattpatrullen upplever att de ofta blir ifrågasatta när de larmar om en patient som behöver ambulans. Bild: Fredrik Sandberg/TT / Paola N Andersson

Med anledning av Plus-artikeln "Tillsammans på stan" tvingades rycka in direkt – förde krampande man till sjukhus, ST 11/4.

I artikeln beskrivs hur en ung kille med epilepsi blir ifrågasatt av larmoperatören. Jag arbetar på nattpatrullen och vi har många års erfarenhet av hur en patient mår. Vid larm väldigt ofta ser vi när akut vård behövs men blir ofta ifrågasatta och det blir onödigt långa samtal med operatören. Oftast har vi kontaktat vår egen nattsköterska som tycker som oss, men ibland känns det som att det inte är någon idé att larma eftersom vår och kommunens sköterska åsikt blir ifrågasatta.

Vi arbetar med gamla människor som är sköra och vi har oftast god kännedom om deras hälsotillstånd och ser när det är allvar. Tittar man på programmet "112" från Stockholm skickar de ut ambulans för åkommor som man kan ta sjuktaxi för. Det värsta exemplet var när de åkte ut för en fästing! Jag tror inte den här insändaren gör att det blir bättre men jag vill att alla förstår att ibland känner man sig som en åsna mellan två hötappar.

Undersköterska i kommunens nattpatrull

Läs också:

Tack till läkaren som ville det bästa för oss äldre och visade mod i Syrien

► Prio ett måste vara att behålla befintlig vårdpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons