Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vanliga amatörfotografer vill också få våra bilder publicerade

Annons
Skribenten vill att ST öppnar upp för fotografer som inte tillhör någon klubb. Bild: Hasse Holmberg/TT

Jag har en fundering och frågeställning – varför tar ni bara in och visar bilder från Sundsvalls Fotoklubb i ST nu för tiden? Jag vill vara jättetydlig med att jag har absolut inget emot Sundsvalls Fotoklubb och har den största respekt för klubben och dess jätteduktiga medlemmar – men det känns tråkigt och fel att andra personer som av någon anledning inte kan eller vill vara med i en fotoklubb inte har en möjlighet att få visa en bild och få den publicerad i ST längre. Det känns som att man aktivt valt att exkludera väldigt många på detta vis.

För Plus-kunder: Sundsvallsfödd fotograf öppnar stor utställning i museet: "Livstycken" är bitar ur ett långt konstnärsliv

Det skulle vara jätteintressant att få höra hur man valt att resonera kring detta på ST, då vi är många som har ett brinnande intresse för foto och bild men som valt att inte tillhöra någon fotoklubb. Så fortsätt gärna att publicera bilder tagna av allmänheten, glada amatörer och mer proffsiga fotografer, såväl från Sundsvalls Fotoklubb men även de som inte tillhör just den klubben eller någon annan klubb.

Hängiven foto- och bildentusiast utan klubbtillhörighet

SVAR DIREKT:

Tack för din fråga! Vi samarbetar med fotoklubben för att regelbundet kunna erbjuda våra läsare intressanta och snygga fotografier.

Sommartid brukar vi har en sommarbildstävling som är öppen för alla, och där vi publicerar massor av läsarbilder under några månader. Kanske är intresset att fotografera så stort att vi skulle kunna publicera läsarbilder på liknande vis året om. Vi får undersöka det närmare och återkomma i frågan!

Med vänlig hälsning

Karin Näslund

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Läs också:

Sundsvallsfotografen Erik Nylander vinnare i två kategorier i Årets bild: "Det är superkul"

► Insändare: Män, män, bara män i ST – som kvinna undrar jag om jag finns

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons