Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill inget annat än att köra tågresenärer – dag som natt

Annons

Replik på Stora fördelar med bättre nattåg, ST 6 juli.

I debattinlägget uppmanar ett antal politiska företrädare att alla nu ska engagera sig i nattågen, detta är ett lovvärt initiativ. Från SJ:s sida vill vi att så många tåg som möjligt ska gå så ofta som möjligt.

Vi håller med debattörerna om att besöksnäringen är viktig och att det behövs tågtrafik för att få fler besökare till regionen. Det omvända gäller också. Fler besökare är en viktig förutsättning för att få ett bättre trafikunderlag så att fler tågresor kan erbjudas vilket även är bra för både företag och de som bor i regionen.

SJ:s ambition är att köra tåg där vi ser att resenärer vill resa. Under perioder på året där vi ser en ökad efterfrågan, möter vi upp detta med att köra ytterligare trafik. I år kör vi nattåg omkring 100 dagar till och från Jämtland. Under denna period finns det en stor efterfrågan på att åka. Vid storhelger och vintersportveckorna kör vi extra många och extra långa tåg till Åre och Duved. Dessutom går tågen under sommarsäsongen samt helger under april och september. För de som inte vill ta nattågen kör SJ även dagtåg året runt till och från Jämtland.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Tillsammans med olika representanter från regionen Jämtland-Härjedalen arbetar nu SJ för att få fler resenärer, genom att vidareutveckla dag- och nattågen. Vi vill helt enkelt att fler besökare, företag och innevånare ska välja ett mer hållbart resande.

SJ:s nattåg är omtyckt av våra resenärer. Vi genomför regelbundet kundundersökningar och frågar resenärer som åker med både natt- och dagtågen. Dessa undersökningar ger en annan bild än den som de politiska företrädarna presenterar i sitt debattinlägg. Sammantaget visar dessa uppföljningar att kundnöjdheten ligger något över genomsnittet för andra tåglinjer. Genom samarbetet med regionen räknar vi med att kunna höja betyget ytterligare via olika förbättringar.

Den 4 juli startade sommartrafiken för SJ:s nattåg till Jämtland. Inför premiären kunde vi presentera några nyheter. I år erbjuder vi till exempel fler platser samt att det finns restaurangvagn med ett brett sortiment av både mat och dryck. Dessutom har satsningen på att förenkla biljettbokningen gett resultat. Drygt 8 av 10 resenärer har valt att boka antingen via SJ:s nya sajt sj.se eller via vår nya mobilapp.

Vi kan göra mer för att utveckla dag- och nattågen. Genom att konkret diskutera erbjudanden för olika målgrupper kan vi ta steg framåt när det gäller tågresandet. Låt oss göra detta tillsammans med regionens alla goda krafter!

Thomas Silbersky

Marknads- och försäljningsdirektör, SJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons