Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig pusselbit till framtidens äldreomsorg i Timrå

Annons

Vi har nu i snart åtta år lyssnat till äldreminister Maria Larssons olika angrepp på kommunerna. Äldreministern har inte sedan hon och hennes allians kom till makten har det inte gjorts någon generell höjning av statsbidragen för äldreomsorgen. Ministern har helt missat finansieringsprincipen, det vill säga den som beslutar om en åtgärd står även för finansieringen.

Det är ingen lag men principen är godkänd av riksdagen och den har tillämpas sedan 1993. Men uppenbarligen inte av Maria Larsson. Det innebär en faktisk sänkning motsvarande löneökningar och inflation som gjort att kommunerna har fått slimma sin verksamhet. Anställda vill ha lön, varje år.

Maria Larssons har dock gett oss möjlighet att söka olika smärre pengagåvor. De har enbart varit kortsiktiga och allt som oftast kringgärdade med omfattande administration och krav på återrapport som ätit upp det mesta av pengarna. De har aldrig getts möjlighet till långsiktighet och förstärkning med mer personal.

S-förslaget ger 40 nya jobb i äldreomsorgen. Nu lägger Stefan Löfven och Magdalena Andersson ett förslag som är både långsiktigt och framåtsträvande. Det passar som hand i handske med vad våra brukare önskar och därmed ett viktigt inslag i vår satsning Framtidens äldreomsorg i Timrå.

Pirjo Jonsson

Vice ordf. socialnämnden

Björn Könberg

Ordf. Timrå Arbetarekommun

Per Arne Frisk

Ordf. socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons