Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka uppoffringar förväntas man göra för sitt jobb?

Annons

Vid övertidsarbete förväntar sig de flesta att det ska vara fördelaktigt i plånboken. Men hur är inställningen till arbetsgivaren om man inte får betalt för sitt arbete? Är det rimligt att arbetet ska vara en förlustaffär med övertidstimmar som dragits från i stället för lagts till i lönebeskedet?

Detta skulle de flesta utav oss inte ha accepterat. Trots att olönat övertidsarbete krävts under flera månader, efter upprepade samtal med facket och chefen, som för den delen inte heller får betalt, finns det inte någon lösning på problemet. Hur kan personalen förväntas stanna kvar när jag inte ens kan föreställa mig att börja arbeta där?

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Detta är verkligheten på Sundsvallssjukhus. När min sambo arbetar nattjour så resulterar det i åtta timmar förlorad arbetstid. Varje natt blir alltså en förlustaffär. När man gått åtta stycken nattjoursveckor har man förlorat 320 arbetstimmar.

Läs också: Satsa på att öka lyckan på arbetsplatserna i Västernorrland

Nu räcker inte längre orken för att jaga förlorade arbetstimmar och ingen lösning finns i sikte. Jag tror på att Sundsvall behöver bevara sin sjukhuspersonal, men de kommer snart att tröttna.

Sambo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons