Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill Moderaterna avveckla socialnämnden?

/

Annons

Socialnämnden i Sundsvall har haft en tuff ekonomi det senaste året. Nämnden och förvaltningen har gjort ett stort och bra jobb för att få ekonomin i balans och kommit en lång bit på väg. Underskottet har glädjande nog minskat.

Den vård, den omsorg och de insatser som utförs inom socialnämndens område är otroligt viktiga. Det handlar om människor som på något sätt behöver extra stöd från samhället.

Därför är det oroande att läsa Moderaternas skuggbudget och se vad Sundsvalls näst största parti erbjuder sina medborgare: Nedskärningar, nedskärningar och mer nedskärningar. Inte en enda krona satsas i generellt tillskott till socialnämnden, trots underskottet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I planen för 2019–2020 föreslås dessutom en sänkning av socialnämndens budget, trots att prognoser säger att antalet personer som behöver stödinsatser kommer att öka i framtiden. Lägg till att Moderaterna säger sig vilja att minst en fjärdedel av den kommunala välfärden ska drivas i privat regi och bitarna faller på plats: Moderaterna känner helt enkelt inget ansvar för de människor som tar del av denna välfärd.

Kanske är det så att Moderaterna inte tycker att det ens ska finnas en socialnämnd som erbjuder kommunal välfärd? Det känns som en trolig förklaring, med tanke på att den politik man vill bedriva leder till just avveckling.

Läs även: Gratis kaffe för alla anställda – väntas kosta socialnämnden miljonbelopp: "En självklarhet"

Läs även: Stor satsning har minskat försörjningsstödet – Kommunen: "Fler ska ha ett jobb"

Jag är glad att Moderaterna inte styr i Sundsvall, utan att vi i stället kan glädjas över en kommunledning som ger dessa viktiga verksamheter de tillskott man behöver för att göra livet så bra som möjligt för de människor som nyttjar verksamheten, bland annat genom att lägga 50 miljoner kronor per år under 2017–2018 för att förstärka kommunens vård och omsorg.

Jonas Väst (S)

Vice ordförande socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons