Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa personer borde inte få vistas ute i samhället

/

Annons

Är det inte något fel i vårt samhälle när en känd psykiskt störd person med vaneföreställningar och grov missbruksbeteende, fortfarande kan leva fritt i samhället? Ska man vänta med tills dess en sådan person skadar någon som inte vet hur sjuk han är?

Vi har fängelser där man gärna låser in de som fejkat sin deklaration eller lurat stat eller andra. Men att låsa in folk man vet kan vara farliga för andra verkar vara för tufft om de inte har lurat staten.

Läs också: Knivman kvar i häkte i väntan på dom

Vi har gjort fel, vissa personer är för skadade och bör finnas på en låst institution och inte i ett samhälle och då innan begått ett brott. Nu väntar man fast man ser vart det kommer att gå, är det en fajt mellan vård och kriminalvård och finanser från staten som medborgarna får lida för?

Är vissa offer värd mera platser på kriminalvården än att fånga in hälften av dessa mördare innan? Det är något staten bestämt, man satsar mer på fängelser än att stoppa dem som sitter där att bli brottslingar.

För det krävs inga mer poliser, men det är ju enklare att basunera ut än något mer komplicerat. Vad har då svenska politiker för något som skiljer dem från Trump om man bara söker röster? Vi har i så fall en sämre media som inte vågar rapportera det de tycker är fel, ryck upp er och var lika kritiska som ni är mot Trump mot våra partier.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons