Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vore det inte bäst om kommunen tog över Tranviken?

Annons

Den senaste tiden har jag med stort intresse läst om Tranviken. Jag kan inte påstå att jag har all information, fast jag har förstått att den delen av Tranviken som ägts av entreprenör har försatts i konkurs och att den delen som kommunen ansvarar för inte har kunnat påverka detta.

Läs också: [+] Tranviken Beach begärs i konkurs: "Var vinter hela året så det säger sig självt"

Tranviken har både som havsbad och bassängbad verkligen ett underbart läge, både dess natur med sand, klippor, gräs, träd och mycket annat som attraherar. Hur välbesökt är den i största allmänhet? Jag vet inte och välkomnar gärna den eller de som har koll på det. Oavsett detta undrar jag om den kan bli ännu mer välbesökt om det faktiskt satsas ordentligt på Tranviken som en av kommunens bästa havsbad.

Sommarsäsongen på Tranviken bör vara bland det bästa Sundsvall kan erbjuda med aktiviteter för flertalet målgrupper. Vad finns det för behov? Minigolf? Utegympa? Qigong, yoga och sådana aktiviteter? Utomhusbio? Dans? Ett nyttigt matställe? Kurser och föreläsningar?

Estetiskt sett bör det gå att utveckla Tranviken med allt från fontäner, parkliknande miljö, ett utbyggt trädäck i anslutning till fika-/matställe (tänk exempelvis en plats där matsvinn från stora matbutiker tas tillvara och används i Tranviken) och en härlig samlingsplats sommartid. Och varför inte en rejäl satsning på glamping (glamourös camping) till hyfsat pris?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Hur vore det om Tranvikens havsbad och bassängbad och dess område blir helt och hållet kommunalägt, som också ger arbetstillfällen särskilt sommartid och kanske också andra tider på året?

Det här är funderingar och förslag, och jag välkomnar diskussion och konkreta åtgärder.

Marie

Läs också:

► [+] Badparadiset Tranviken förfaller – boende oroliga: "Vad händer i framtiden?"

► [+] Lista: Här finns länets bästa badvatten – och dessa bör du undvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons