Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarstorm om Thelin-avtalet: "Det här gör mig heligt förbannad"

Det hemliga avtalet i landstinget har väckt stor irritation och ilska och insändare strömmar in till ST:s debattredaktion.

I slutet av förra veckan avslöjades att det finns ett hemligt avtal i landstinget, om avgångsvederlag till förre HR-direktören Lena Thelin som nu är personalchef i Strängnäs kommun.

Avtalet innebär att Thelin får 69 300 kronor – i 30 månader.

För Plus-kunder: Här är avtalet som kostar länet tre miljoner kronor – avtalet diariefördes efter drygt två år

Avslöjandet har väckt starka känslor – och många tycker till i insändare.

Här är några av dem:

"Hur många miljoner har vi skattebetalat fram till nu, betalat till dessa ryggradslösa personer, som verkar tro att vi medborgare inte har det goda omdömet att kritiskt granska alla uppgifter som tyvärr bara blir fler och fler", undrar en legitimerad sjuksköterska.

Läs hela insändaren här: Många ryggradslösa i Thelin-affären – åklagare borde granska myglet i landstinget

Signaturen "Nathan Leroy" undrar vilka som visste om avtalet med Lena Thelin: "Det är märkligt att pengarna har betalts ut, utan att någon vetat om det", anser skribenten.

Läs hela insändaren här: Vilka visste om avtalet med Lena Thelin?

"Jag har själv jobbat i många år inom kommunen. Var det någon som hade gjort tjänstefel så fick de med omedelbar verkan gå från anställningen med högst en månads eventuellt betalning", skriver Selma som uppmanar till demonstration.

Läs hela insändaren här: Hemliga avtalet gör mig heligt förbannad – dags att vi Sundsvallsbor sätter ned foten

"Gång på gång får vi vanliga "dödliga" läsa om det ena misstaget efter det andra och alla är de av kalibern som kan rubriceras som synnerligen inkompetenta. Men nu är väl ändå måttet rågat!", skriver signaturen "Förbannad skattebetalare.

Läs hela insändaren här: Nu är måttet rågat – lägg ned landstingen och låt staten ta över

Signaturen Kenta undrar varför höga tjänstemän och politiker ska få höga avgångsvederlag när de slutar: "De ska väl som alla andra medborgare söka nytt annat arbete och inte glida runt på en räkmacka utan att göra rätt för sig".

Läs hela insändaren här: Politikerna glider runt på en räkmacka – inte konstigt att landstinget går back

Signaturen Bosse tycker inte att det finns demokrati: "Politikerna värnar om sina feta löner och klöser sig fast till varje pris. De tänker enbart på det som gagnar dem bäst. Politikerföraktet stiger på grund av detta fenomen".

Läs hela insändaren här: Egoistiska politiker måste rensas bort – de ska värna folket, inte sina feta löner

Lasse H berättar om en butikschef som dömts till skyddstillsyn efter förskingring: "Hade han jobbat åt landstinget hade han bara behövt be om ursäkt, avgå på egen begäran och få en klapp på axeln samt ett avgångsvederlag".

Läs hela insändaren här: Förskingring "döms" olika – i landstinget får man en klapp på axeln och avgångsvederlag

Signaturen Lennart Z vill ha ett ärligt svar på en fråga som han ställer i sin insändare.

Läs hela insändaren här: Hur många avtal finns det, landstinget?

"Om inte landstinget kan visa dokumentation på vad Lena Thelin har jobbat med, så ska hon bli återbetalningsskyldig", skriver Elsa Sundberg.

Läs hela insändaren här: Lön utan prestation – är landstinget så rikt?

"Hoppas ST och P4 kan hjälpa oss skattebetalare med en lista på vilka i landstingsstyrelsen som begår brott med olagliga anställningsavtal", skriver Pia Larsson, som även vill ha namn på vilka som har lön och arvode efter att de "försvunnit" från arbetsplatsen.

Läs hela insändaren här: Olagliga anställningsavtal i landstinget – lista vilka som får lön efter att ha slutat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel