Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspektion visade på flera brister inom hemtjänsten

Arbetsmiljöverket gjorde inspektioner inom två hemtjänstområden.
Resultatet blev flera anmärkningar som måste åtgärdas.

Arbetsmiljöverket gjorde inspektioner inom två hemtjänstområden. Resultatet blev flera anmärkningar som måste åtgärdas.

Den 30 september gjorde Arbetsmiljöverket två inspektioner i Timrå kommun. Det var arbetsplatserna inom två hemtjänstområden som kontrollerades och inspektionen visade på flera brister.

På Vista Hemtjänst uppdagades sammanlagt fem brister. Bland annat så visade inspektionen på att det saknas rutiner för att utreda olyckor och tillbud.

Det visade sig också att det genomförts en undersökning gällande hög arbetsbelastning inom verksamheten. Men det saknades en riskbedömning och handlingsplan kopplad till undersökningen i syfte att förebygga ohälsa och olycksfall.

På den andra inspektionen vid Västra Hemtjänstgruppen upptäcktes sex brister. En av punkterna visar på att det finns brister i rutinerna för att fånga upp olyckor och tillbud i som sker i verksamheten. Det finns rutiner för rapportering av tillbud men Arbetsmiljöverket menar att de inte är kända av medarbetarna.

En annan brist var att det saknas rutiner för hur vikarier och nyanställda introduceras gällande arbetsmiljöbrister i verksamheten.

Nu kräver Arbetsmiljöverket att bristerna åtgärdas. Svar vill myndigheten ha före den 26 februari nästa år.