Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insynsskydda offentliga duschrum

Duschrummen i Ånge kommuns offentliga anläggningar borde byggas om. Det anser en förälder som vill att man tar tag i integritetsfrågan på allvar.

Annons

De öppna duschutrymmen som finns i kommunens badhus och gymnastiksalar borde tillhöra det förgångna. Det anser en förälder som vill att Ånge kommun tar integritetsfrågan på allvar.

– Det här är ett problem som växer i och med vårt digitala samhälle där chattforum och bloggar är en realitet. Många vill inte vara med på gymnastiken på grund av att de måste exponera sig för både vuxna som finns i omklädning och dusch men även för jämnåriga, skriver föräldern i ett mejl där förslag på enkla åtgärder förs fram.

– En enkel lösning är duschväggar mellan duscharna och duschdraperier där man utan problem kan få bevara sin integritet och förhoppningsvis kan känna större trygghet, skriver föräldern.

I mejlet betonas också att den framförda åsikten delas av många.

– Jag har diskuterat detta med fler föräldrar och tycker att det är på tiden att något händer så våra barn och ungdomar kan duscha utan att få nedsättande kommentarer eller vara rädda för att bli fotograferade, filmade med mera, skriver föräldern med förhoppning om att få gehör.