Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte etiskt att dra kistor genom äldreboendes avdelningar

Allt fungerar inte bra på Lindgården medger socialdirektören.
Sjukskrivningarna är många, det har inte varit stabilt på personalsidan och lokalerna är inte anpassade för den vård som ska ges där.

Annons

Silvia Sandin Viberg reagerar på att kistor dras genom avdelningarna.

– Om det finns alternativ till att gå genom avdelningen tycker jag den ska användas av etiska skäl.

Men det finns större problem att lösa på Lindgården som nu använts som äldreboende i 40 år. Byggnaderna och lokalerna är inte anpassade till den här typen av vård.

– De behöver ses över och renoveras och vi har fler lokaler som inte är anpassade till verksamheten. Det har tagits fram en standardmodell och nämnden behöver ta en tydlig ställning för den och sedan se över de befintliga lokalerna och göra upprustningar.

Lindgården är också ett av de äldreboenden som har mycket vikarier på grund av sjukdomar.

– Vi behöver få ner sjukskrivningstalen. Det är en prioriterad fråga för nämnden så vi inte måste ta in så mycket vikarier, säger Silvia Sandin Viberg.

Och det har även varit omsättning på chefer.

– Personalsituationen har inte varit stabil på Lindgården. Vi ser över de fasta kostnaderna, administration och ledning där.

Läs även: Socialdirektören har chattat med läsarna.

Läs även: Intervju med socialdirektören.