Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte hot – utan information till asylsökande

Att de asylsökande inte får skjuts förklarar Anders Woungerecht med att det i Migrationsverkets regelverk framgår att de asylsökande inte får särbehandlas.

– Eftersom vi inte kan skjutsa 240 flyktingar så kan vi inte skjutsa någon.

När det gäller maten så berättar han att det nu är tre sittningar vid varje måltid på Åstön. Och den skylt som finns uppsatt handlar om att de asylsökande vid varje måltid bara får äta vid en av sittningarna.

– Om det har tolkats som att de bara får ta en portion är det ett missförstånd. Vi lagar inte för lite mat.

Att det skulle krävas sjuksköterskeintyg för att få mat till sjuka barn på rummet stämmer inte alls enligt Anders Woungerecht.

– Om någon boende fått den informationen så är den felaktig.

Anders Woungerecht hävdar att det är Migrationsverket som begärt rapporter på tomma bäddar och att det på andra boenden har skrivits ut personer som vistats längre tid någon annanstans.

– Det har inte varit några hot mot de asylsökande utan jag har informerat att det finns risk att man blir utskriven från Migrationsverket och tappar ersättning och boende.