Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte lika mycket rajtan-tajtan när Plura bjuder in kändisar till sitt torp

Vi har sett honom bland kastruller och slevar i "Pluras kök". Nu är Plura Jonsson tillbaka med ett nytt program – men den här gången satsar han på en mognare framtoning.
– Det är inte lika mycket rajtan-tajtan, om man säger så, säger Plura.

"Pluras paradis" leds av Plura och tv-snickaren Björn Christiernson, känd från "Äntligen hemma", och tillsammans med gästerna hittar de på byggprojekt runt Pluras torp i södra Sörmland. Bland de medverkande finns Mona Sahlin, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Agneta Sjödin, Loreen och Markus Krunegård. En del av dem känner Plura väl, andra hade han knappt träffat tidigare.

– Marie Göranzon ville jag gärna ha med, för hon är en härlig människa. Danny Saucedo kände jag inte alls, men det funkade väldigt bra.

Plura beskriver sitt nya program som lite mer städat.

– I "Pluras kök" var det mer rakt på, och det skulle drickas drinkar hela tiden. Det här var mycket behagligare att spela in.

"Pluras kök" sändes i flera säsonger, och om responsen blir bra skulle han gärna se en fortsättning på denna serie också. För byggprojekt råder det ingen brist på:

– Det finns fortfarande saker att göra, men de ska ju vara tv-mässiga också. Att sätta upp ett staket i en vecka är kanske inte det.

Programmet sätter deltagarnas praktiska kunnande på prov i allt från att mura till att hantera hammare och spik. I första avsnittet bygger Danny Saucedo och Marie Göranzon ett växthus, och längre fram väntar utmaningar i form av ny målarateljé och uteplats. Och de medverkande tog sig an uppgifterna utan gnissel.

– Jag blev faktiskt förvånad över att folk var mer händiga än jag hade trott. Dragomir Mrsic var till exempel väldigt duktig.

Enda undantaget var Mauro Scocco – som redan på förhand deklarerat att han vägrade slå i en enda spik.

– Men annars gillade folk att hugga i och göra någonting.

När deltagarna inte är upptagna med byggprojekt gör de utflykter runt om i Sörmland och besöker gårdsbutiker – något som förstås faller den matintresserade Plura på läppen. Och han lovar att mat kommer att vara viktigt även i det nya programmet.

– Mat har alltid en framträdande plats där jag befinner mig. Men för mig handlar det också att visa upp Sörmland, för det är väldigt fint.

"Pluras paradis" har premiär i TV3 måndagen den 9 november, klockan 21.00.