Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte rådjurens fel med viltolyckor på Alnö – fler bilar och hög hastighet trolig orsak

Jag blir så ledsen när jag läser insändaren "Minska rådjursstammen på Alnö – jag har gjort min beskärda del av viltolyckor", med signaturen "Våga vägra rådjur".

Förstår inte hur man kan tycka så illa om en djurart som inte har gjort något ont. Jag tror att istället för att rådjuren blir fler så är det antalet bilar som ökar.

Jag har bott på Alnö i många år och EN gång har ett rådjur sprungit ut framför bilen, men jag hann bromsa, tack och lov, både för min och djurets skull.

Allt fler bosätter sig året runt på hela ön. En del kanske har två bilar i hushållet och väldigt många kanske inte håller hastigheten. Det var väl en fartkontroll för inte så länge sedan då ganska många inte höll hastighetsbegränsningen.

Jag tror hellre att det är orsaken till det du klagar på och inte djurens fel. Rådjur har alltid funnits på Alnö. Låt det så förbli.

Vad blir det för onödiga kostnader för till exempel tomtägare och markägare som du nämnde? Har aldrig haft någon merkostnad på tomten orsakade av rådjur. Om de äter blommor och plant så finns det ju sorter som inte rådjuren tycker om som man kan plantera.

Om vi har mer empati och förståelse för varandra och djuren, som också har rätt att vistas på den här jorden, så kanske vi får en lite bättre värld. 

Jag riktar en start uppmaning till alla jägare på Alnö - decimera inte stammen av rådjur- låt dem leva!

BP

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Viltolyckor ökar i Västernorrlands län – här är risken störst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel