Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte så konstigt att vi taxichaufförer är värsta fartsyndarna

Försäkringsbolaget Folksam har gjort en undersökning om yrkeschaufförers körvanor gällande hastighetsbegränsningar. Värst av alla var taxichaufförerna. Nästan 60 procent körde för fort i sin yrkesroll. Man kan ju undra varför.

Svaret är enkelt: Stress, prestationsångest, krav, procentlön eller de enligt avtal låga 113 kronorna i timmen. Vilken yrkeskår jobbar för den timlönen och samtidigt har så stort ansvar för människor (skolskjuts, färdtjänst, affärsresenärer och krogbesökare)? 

Läs också: Taxin körde om utanför skolan – totalt inkompetent beteende

Ett absolut måste är att jobba cirka 200 timmar i månaden för att kunna leva som de övriga i samhället, med normala 160 timmar.

Vi har läst nu den senaste månaden om politiker från alla partier som åker taxi frikostigt och på samhällets bekostnad och körda av chaufförer som jobbar häcken av sig för en av de sämsta lönerna på arbetsmarknaden.

Du Löfven, du Kristoffersson, du Åkesson och alla andra... Oavsett vem av er som får störst förtroende och mest makt, ge oss taxichaufförer förtroendet att köra er och era partivänner säkert och lagenligt till en lön värd namnet! Ge oss bättre förutsättningar så att vi kan hålla hastighetsgränsen och minimera olycksriskerna.

Gul bil

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel