Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Internationell folkmusik på Sverigeturné

Sandra Arvman flyttade till Skurup för att studera musik. Där skapades bandet Belpolska, som har medlemmar från flera olika länder.
– Det är kul att vi är så olika, vi har lyckats få till ett särskilt ljud, säger Sandra Arvman.

Annons

Efter att ha studerat musik i Bollnäs i två år flyttade Sandra Arvman, med rötterna i Ånge, till Skurup, där hon tillsammans med klasskompisar från Polen, Belgien, Danmark och Sverige planerat en turné.

– Vi får tre månader på oss att hitta vårt ljud, planera turnén och öva. Sedan är vi ute i två veckor, säger Sandra Arvman.

Det speciella med Belpolska är den stora kulturskillnaden.

– Jag skulle inte säga att jag kan spela dansk folkmusik. Vi lär oss hur det ska låta från varandra, säger Sandra Arvman.

Bandet har spelat in en Mazurka, en melodi som finns i samtliga bandmedlemmars länder.

– Men den spelas och dansas olika över allt, så den är väldigt rolig att hålla på med, säger Sandra Arvman.

Turnén går från Köpenhamn i söder till Ånge som längst norrut, med både allmänna och privata stopp på vägen.

– Ingen i gruppen har varit så långt norrut i Sverige innan, och jag tycker att det är kul att få komma och spela hemma, säger Sandra Arvman.

Belpolskas turné: Köpenhamn 23/1, Nässjö 30/2, Ånge 4/2, Uppsala 6/2, Huddinge 7/2, samt workshops och privata spelningar.