Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Interpellation om Viskan

Jag vill inte ha några synpunkter på anstalten i Viskan. Men man måste ta med synpunkter från cheferna när man gör en bedömning av anstaltens framtid. Det svaret gav justitieminister Beatrice Ask på en interpellation av riksdagsman Hans Stenberg.

Han Stenberg (s), frågade i sin interpellation vilka åtgärder som regeringen kommer att vidta för att trygga och utveckla kriminalvårdsverksamheten i Viskan.

Anstalten är den bästa öppna anstalten i regionen och som har ett bra fungerande program sedan flera år tillbaka, sade Hans Stenberg i debatten.

Men några löften fick han inte av Beatrice Ask.

Kriminalvården har fått ett uppdrag på att se över anstalterna långsiktigt. Och målet är att ha en bra verksamhet. Därför förutsätter jag att man tar in synpunkter från cheferna när man diskuterar en anstalts framtid, svarade Beatrice Ask.

Tankar finns nu hos Ånge kommun om att eventuella köpa anstalten i Viskan om man kan få kriminalvården att skriva ett tillräckligt långt hyreskontrakt.

Åfa, det kommunala fastighetsbolaget, har börjat titta på möjligheten om ett köp.