Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intresse för bågskytte har skjutit i höjden

Bågskyttet har väckt ett större intresse efter SM-veckan i Sundsvall.

– Det känns som att efter en liten nedgång så har det blivit rent allmänt ett större intresse, säger Ulf Häggquist ordförande i bågskytteklubben Timrå AIF.

Tävlingarna som sändes i TV under SM-veckan har bidragit, tror Ulf Häggquist,

– Jag tyckte det var väldigt TV-mässigt, det var högt tempo och man tävlade mot varandra i föreningslag som bestod av bästa man och bästa kvinna i mixedlag, säger han.

Många klubbar söderut har märkt att medlemsantalet ökat efter de populära filmerna "Hunger games" men den effekten har nu gått över, tror Ulf Häggquist.

I andra klubbar, som Alnöklubben Karlsvik och Sundsvall/Ortviken, har de reglerat hur många nya som får börja, men i Timrå har de tillåtit att nybörjare kommer in en bit in på säsongen. Timråklubben har ett 50-tal medlemmar varav 10-15 aktiva ungdomar. Men de vill gärna se fler.

– Absolut, det vill vi, säger Ulf Häggquist.

Under sommaren ligger nybörjarträningarna nere, men startar igen i samband med terminsstarten. Och till våren hålls junior-SM i NCC-hallen i Timrå i samarbete med sundsvallsklubbarna.

– Det kommer att bli jätteroligt att köra, säger Ulf Häggquist.