Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intresse för nedlagt pappersbruk

Det pågår förhandlingar mellan en grupp av investerare och ägaren M-Real om nedlagda pappersbruket Wifstavarv i Timrå. En av intressenterna är finsk-estniska Baltic Tank.

– Vi själva skulle egentligen inte köpa, utan en partner till oss. Det är ett intressant område, en utvecklingsregion, säger Antti Laaksonen, vd för Baltic Group till SVT:s Mittnytt.

Vad som ska hända med finländska M-reals bruk i Timrå är än så länge oklart. Förvaring av biobränsle eller pellets är ett alternativ, enligt Laaksonen. Ägarna har tidigare inte varit villiga att sälja fabriksområdet till en producent av finpapper. Förhandlingarna hade pågått ett tag när finanskrisen förändrade läget.

– Just nu är finansieringen den mest oklara biten, säger Antti Laaksonen.

I början av 2007 fattade M-real beslut om att Wifsta pappersbruk i Timrå skulle stängas i slutet av juni samma år. Omkring 180 anställda berördes av nedläggningen.