Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Investeringar på 16 miljoner i Ånge

16 miljoner kronor kommer Ånge kommun att investera under nästa år.
Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till förslaget där nya va-ledningar mellan Hallsta och Parteboda blir den största enskilda investeringen på två miljoner kronor.

Av investeringsbudgeten är det tekniska nämnden som kommer att få mest med pengar under nästa år.

Förutom va-ledningen mellan Hallsta och Parteboda kommer 1,2 miljoner att satsas på sanering av va-ledningar. En miljon kronor kommer att satsas på bredbandsutbyggnaden.

För att höja trafiksäkerheten i Ånge kommer 600 000m kronor att användas till en gång- och cykelväg efter Gamla vägen. 800 000 kronor avsätts till gatubelysning. Kommunens parker och grönområden får 100 000 kronor under nästa år.

Humanistiska nämnden förslås få fyra miljoner kronor att investera under nästa år. Där får Bobergsgymnasiet mest, en miljon kronor. Grundskolorna och barnomsorgen får totalt 935 000 kronor.

Fritid får 70 000 kronor och kulturen 250 000 kronor. 150 000 kronor satsas på musikskolan och grundsärskolan som finns i Ljungaverk får 90 000 kronor av investeringsbudgeten.

Socialnämnden får totalt 1,1 miljoner kronor under nästa år. En stor del av budgeten, 500 000 kronor går till sängar och tekniska hjälpmedel inom äldreomsorgen.

Minst med pengar blir det till bygg- och miljönämnden. Nämnden får 50 000 kronor till datorinköp.

Kommunstyrelsen får 1,3 miljoner kronor under nästa år att använda. det mesta av budgeten, 500 000 kronor, går till ett nytt ekonomisystem. Nya möbler i kommunfullmäktigesalen för 150 000 kronor kommer att köpas in under nästa år.

Anledningen till att tekniska nämnden få så mycket pengar är att de på sikt kommer att spara pengar för kommunen. satsningen på va-ledningarna görs för att bygga ihop dem och därmed kan man på sikt ta bort reningsverk, säger kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson.