Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invito stänger för totalrenovering: "Man måste förnya sig för att hänga med i konkurrensen"

Med ett ökande utbud av restauranger i Sundsvall gäller det att hålla sig i framkant om man vill överleva, det enligt Invitos ägare som nu river ut allt i restaurangen och totalrenoverar.
– Jag tror att de som inte vill förnya sig blir omsprungna tillslut, säger Freddie Hellman, vd.

Det var för åtta år sedan som Invito slog upp portarna, med temat Italien möter Norrland. Nu är hela inredningen till salu och på söndag börjar renoveringen. Ägarna förnekar att det är för att det går dåligt.

– Det går fortfarande bra, men vi vill göra något medan det går bra. Många väntar till att det börjar gå dåligt och då är det svårare att göra något, säger Freddie Hellman.

Sundsvall har blivit restaurangtätare sedan Invito öppnade och förutom konkurrensen om gästerna är det också en större konkurrens om personal.

– Det är brist på kockar i hela landet, Sundsvall är inget undantag. Ju fler som öppnar desto svårare blir det att få tag på bra folk, säger han.

Han vill inte säga exakt hur det kommer att se ut när Invito nyinvigs, bara att det blir mycket modernare. På lördag är det bartömning och sedan håller restaurangen stängd i två veckor.

– Det är klart det är inte så kul att hålla stängt, men två veckor måste vi klara, säger han.