Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabel och Erik mottog stipendier

Två av tre stipendiater kom till utdelningen av Sundsvalls kommuns kulturstipendier på onsdagen.

Isabel Neib får 15 000 kronor som stöd till fortsatt utveckling inom musik. Enligt motiveringen har hon utbildat sig vid Rockmusikerlinjen vid Birkagårdens folkhögskola, hon arbetar med andra artister som Sundsvallsbandet Confusions och skriver egen musik.

Erik Berglin från Sundsvall har utbildat sig vid Högskolan för fotografi i Göteborg. Nu är han verksam i både Göteborg och New York med att försöka etablera sig som fri konstnär. Han får 15 000 kronor som stöd för att skapa icke-kommersiella konstprojekt.

Den tredje stipendiaten, Elin Engström, var inte på plats. Hon får 20 000 kronor för att fortsätta sina studier vid New York Film Academy där hon i hård konkurrens blivit antagen.

Stipendierna delades ut av Reinhold Hellgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och nye kultur- och fritidsdirektören Christer Falk assisterade extra gärna eftersom han själv fick kulturstipendiet 1997.

Samtidigt delades idrottsstipendier på 8 000 kronor ut till tre unga ledare inom konståkningssporten, Emma Axelborn, Sophie Forsberg och Jonna Sjölund. Årets hedersomnämnande gick till Jim Lagerborg för hans arbete med ungdomsbasketen i Sundsvall.