Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isen som betyder allt för Nolby

I går invigdes konstisanläggningen på Löta i Nolby med traditionsenlig klippning av bandet.
En kostsam satsning för lilla Nolby Hockey som sparat sedan mitten av 90-talet.
Men också helt avgörande för klubbens överlevnad i framtiden.
– Det är räddningen för klubben, säger hockeyföräldern Hasse Dillner.

Med ett fullspäckat program in på kvällen invigdes utomhusrinken Lötas konstisanläggning i går.

Sundsvall Hockeys bröder Mikael och Martin Romö fanns på plats där deras karriärer en gång började och sköt bland annat straffar mot flera nya och unga förmågor.

Ett 80-tal personer, bland dem många föräldrar till hockeyspelande ungdomar, var också på plats när det röda bandet klipptes av vid lunchtid och ungdomslagen tog isen i bruk.

Anläggningen, som kördes i gång första gången i fredags, har kostat cirka 1,5 miljoner kronor och varit ett stort projekt för den lilla hockeyklubben.

Redan i mitten av 90-talet började Nolby Hockey att spara. För två år sen hade de fått ihop 400 000 kronor. Resten har kommunen, Medelpads Idrottsförbund och Akzo Nobel skjutit till.

Och många ideella arbetstimmar har gjort sitt till.

Allt för att det ska finnas en åkbar is även när vinterkylan lyser med sin frånvaro.

Och det är till glädje för många.

– Det här är för barnens skull, konstaterar Jan Nordin, tidigare vice ordförande och numera ledamot i Nolby Hockeys styrelse och tränare för pojkar födda 2001-2002.

Han får medhåll av Hasse Dillner, vars son Pontus spelar i P98-laget, och som är en av många föräldrar som fått spruta vatten på planen om nätterna förr för att få en is att spela på.

– Det här betyder allting med tanke på hur det varit de dåliga vintrarna när det inte funnits riktig is förrän i januari. Det har påverkat grabbarnas träningar och försäsongsmatcherna. Det blir jätteskillnad att ha is i oktober.

– Det är räddningen för klubben.

Gunnel och Ulf Romö minns hur det var när deras söner började på Löta.

– Då var det bra om det fanns is vid jul, säger Gunnel.

– Det här är perfekt. I dag måste de ha konstfruset, säger Ulf.

Två av många som firade att isen på Löta nu lever på sina egna villkor.