Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishall i Nordanstig rasade under natten – sportchefen: "Tack och god natt"

Tidigt på söndagsmorgonen nåddes klubben Gällsta IK, i Nordanstig, av beskedet att deras ishall rasat.
– Halva hallen har rasat, men vad det beror på vet vi inte, säger klubbens sportchef Thomas Lundholm.

TV: Så ser det ut i den rasade ishallen.

En person som är engagerad i klubben och bor i närheten av hallen upptäckte vid 07-tiden på söndagsmorgonen att konstruktionen på halva ishallen i hade rasat in.

– Jag fick veta det här för några timmar sedan och har varit ner och kollat hur det ser ut. Det är stora skador och känns som tack och godnatt, säger Thomas Lundholm.

Hela veckan har det varit full fart i hallen med både träningar och matcher, men nu är säsongen garanterat över menar sportchefen.

– Hur vi går vidare kan jag inte säga nu. Vi måste ner till hallen igen och bilda oss en uppfattning om hur vi ska göra. Det är svårt att säga nått mer just nu, än att det känns ganska mörkt.

Av vilken anledning som konstruktionen gett vika vågar Thomas Lundholm inte sia om, men menar att det inte ska ha legat speciellt mycket snö på taket då det rasat av tidigare.

Under eftermiddagen kommer ett extra styrelsemöte att hållas för att planera framtida arbete.

– Vill vi att Gällsta ska vara kvar i kommunen måste vi ha tak över rinken till hösten. Det är väl bara att bita ihop och jobba framåt, säger Thomas Lundholm.