Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att gå upp nu, Sundsvall

/

Annons

När vi spelade in veckans avsnitt av Hockeypuls tidigare i veckan var vi inne i Sundsvall Hockeys omklädningsrum tidigt på morgonen innan lagets träning.

Gästen som vi var där för att träffa var Johan Svedberg, en back med rutin från SHL-spel med Leksand där han även var assisterande kapten.

Han var först in i omklädningsrummet den där morgonen, tvåa var Jonathan Hedström. En forward som spelat i NHL, KHL och VM för Tre Kronor.

Den tredje spelaren som anlände var målvakten Magnus Åkerlund. Han som i Allettan Norra har en räddningsprocent på 95,56 och som spelat flera säsonger i Sveriges högsta serie.

Det säger ganska mycket om vilket starkt lag Sundsvall Hockey har den här säsongen i division I när det var tre så rutinerade spelare som var först på plats.

Utöver dem finns dessutom spelare som Mats Hansson, Eric Moe, Christoffer Kjaergaard och Mathias Månsson i laget – och de är inte ensamma.

Det här är ett väldigt rutinerat division I-gäng, och det är dags för Sundsvall Hockey att ta steget upp nu.

Laget har misslyckats att ta sig förbi play off 3 två säsonger i rad och har satsat hårt för att ta steget upp i landets näst högsta serie.

Förra säsongen gjorde man ett misstag med flera värvningar kort innan avgörandet, i år har tanken varit att ha nyckelspelarna på plats tidigare. Det har varit helt rätt tänk, och att det ändå blev ett par värvningar innan fönstret stängde har dels med skadesituationen att göra.

Dessutom gjorde de så klart helt rätt i att ta chansen när möjligheten att plocka hem Johan Svedberg och skriva kontrakt med Jonathan Hedström dök upp.

De här rutinerade spelarna kan nämligen bli tungan på vågen som gör att Sundsvall Hockey till slut är bäst när det gäller.

För ishockeyn i distriktet tror jag dessutom att det vore bra om laget avancerade upp i Hockeyallsvenskan, även om det innebär att Sundsvall och Timrå kan spela i samma serie kommande säsong.

Mycket talar nämligen för att intresset för ishockeyn i distriktet lyfter rejält om Sundsvall Hockey och Timrå IK möts på isen i seriesammanhang igen.

Givetvis blir det ännu större konkurrens om publik, spelare och sponsorpengar – men som situationen är just nu vore det bra för ishockeyn med de heta derbymatcherna.

Inget av lagen lär slåss om något avancemang till SHL de närmsta åren utan i stället handlar det för båda föreningarna om att skapa förutsättningar för att bedriva sin verksamhet på en bra allsvensk nivå för att sedan växla upp.

Då kan derbymötena vara en krydda som gör att intresset för ishockeyn i Medelpad växer igen.

Mer läsning

Annons