Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt för Kovland

Kovland hade tre poäng inom räckhåll.
Då bosatte de sig i utvisningsbåset.
– Det var mycket utvisningar i tredje, säger tränaren Peter Smedberg.

Annons

Rickard Sundlöv gav Kovland ledningen i den första perioden när han hittade rätt bakom Tegs Daniel Wälitalo. Ett resultat som stod sig perioden ut, och även genom den andra.

– Vi styrde matchen ganska bar och det blev spel på våra villkor i den första perioden. Vi hade bud på fler mål då. I den andra tar de över mer och mer, säger Peter Smedberg.

I den tredje perioden började sedan utvisningarna ticka in för Kovland. Värst drabbades forwarden Johan Nordin som tilldömdes ett matchstraff.

Kort efter Nordins utvisning fick även Christopher Erixon besöka botbänken. Kovland klarade dock av det numerära underläget och ytterligare ett efter att Simon Engström fått två minuter.

– Vi blev tillbakatryckta, men när utvisningarna var över såg det ut som att det kunde gå vägen. Vi kunde dessutom ha punkterat matchen när vi kom två mot noll, men då blåstes det för offside, säger Smedberg.

I stället kunde Teg kvittera med drygt fem och en halv minut kvar att spela och sedermera dra det längsta strået i straffläggningen.

– Vi schabblar till det och får inte ut pucken ur zon. Då får de ett läge i slottet som de trycker in. Sedan slår vi tre dåliga straffar. Det är lite surt att vi inte fick tre poäng. Men vi krigar hela vägen in och den inställningen är rolig att se, säger Smedberg.

Mer läsning

Annons