Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höst – men alla väntar på våren

/

Hösten är här. Men kring Gärde är det våren som hägrar.
Tankarna kretsar inte kring dagsaktuell rimfrost på rutan, det är mer ... typ, tussilago som lockar.
Sundsvall Hockey blickar mot tiden när de ska vara som bäst, när de ska ta accelerera tillbaka till Allsvenskan.

Annons

Kollegorna i Wildcats ser hösten och vintern som en transportsträcka med övningskörningsskylten på. Wildcats siktar på överlevnad – men hur länge ska föreningen klara sig med hjälp av konstgjord andning?

Sundsvall Hockey satsar allt de kan för att ta klivet tillbaka. Dit de vill vara, dit de ska vara. Tidigare år har man agerat sent och lite i panik. Laget har fyllts på med värvningar i sista stund. Ett koncept som inte fungerat.

Nu är bygget byggt redan från start – redan till premiären mot Kovland. Ett derby som får upp pulsen en smula, men som ändå för tankarna till vad som känns klart realistiskt nästa höst. Febrigt heta derbyn mot Timrå.

Wildcats har förtvivlat svårt att bygga upp en stabilitet, en stomme. Fjolårssäongen blev en färd mot kvalet där man klamrade sig kvar för att sedan lämna de transatlantiska importerna på Arlanda. Räddarna flögs in, sågs, segrade och skickades tillbaka. Till vilken nytta? För att Sundsvall ska ha ett damhockeylag som är en självutnämnd strykpåse?

För att ha ett lag som kommer att kämpa i en förtvivlad uppförsbacke ända till uppkörningen till våren?

Hur motigt kommer det inte bli för tjejerna att kämpa en hel vinter när tränaren redan före första nedsläpp ställde siktet mot våren?

Ett lag som hade så tunn trupp att de knappt kunde genomföra en försäsong och inte kunde spela en endaste träningsmach innan det var dags för allvar.

Jag hoppas att damhockeyn i Medelpad klarar sig, men det kanske är läge för en omstart, ett tillfälle att bygga från grunden. Att satsa ungt och eget, på framtidens vildkattor i Wildkittens. På en lägre nivå för att sedan ta klivet upp. Om och när föreningen är redo..

Sundsvall Hockey kommer att få lite tuffare motstånd lite tidigare. Perfekt eftersom de slipper kastas in i direkt avgörande play off-matcher, matcher med uppenbar och otäck "vinna eller försvinna-stämpel". Matcher som förra våren bara blev två, med svidande nederlag mot Kallinge/Ronneby.

Så illa tror jag inte att det ska gå för Göran Tärnlunds mannar i år.

De ska ta klivet upp – de bör göra det. Bara de får bort rimfrosten från grejerna.

Hur det kommer att gå för Lars "Sparven" Johanssons damer törs jag knappast sia om.

Det blir fågel eller fisk. Alternativet mittemellan finns liksom inte till våren när kvalen avgörs.

Mer läsning

Annons