Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klart att det blir lite rivalitet"

/
  • Niklas Zetterström har gjort tio säsonger i Sundsvall. Nu står han på andra sidan när HHC tar emot Sundsvall på lördagen.

Han har tio säsonger i Sundsvall bakom sig.
2012/2013 avslutade han sejouren som lagkapten.
Nu ställs Niklas Zetterström mot sin gamla klubb, som dessutom är hans moderklubb.
– Det kan nog bli lite extra, säger 31-åringen.

Annons

På lördagen är det dags för matchen som på många håll ses som ett derby. Hudiksvall tar emot Sundsvall i allettans sjätte omgång.

Extra speciellt blir det för HHC-forwarden Niklas Zetterström. Inte nog med att Sundsvall är hans moderklubb, han har spelat tio säsonger i klubben, varav nio i allsvenskan. 2012/2013 avslutade han som lagkapten innan han anlände till Hudiksvall.

– Vi mötte ju Sundsvall en gång på försäsongen men det blir såklart en helt annan grej nu. Det blir jätteroligt och vi har ju egentligen allt att vinna så det känns jäkligt inspirerande, säger Niklas Zetterström.

Trots att Zetterström bor kvar i Sundsvall efter klubbytet han inte spionerat på sin gamla klubb.

– Jag har faktiskt inte sett en enda match. Inte när jag gick skadad heller, det var ju inte direkt det första man tänkte på då, säger han.

Även om det gått två säsonger sedan Zetterström for runt som lagkapten på isen i Sundsvall Energi Arena har han fortfarande hyfsad koll på laget.

– Lite, jag känner några stycken men vi har inte haft så mycket kontakt under hösten. Efter två år har ju en del spelare bytts ut men en del killar är kvar från när jag var där.

Sundsvall blir en svår nöt att knäcka för Zetterström och lagkamraterna i HHC. Visserligen är HHC näst målfarligast i serien med sina 15 gjorda mål men då har Sundsvall bara släppt in tre mål på fem matcher, varav endast två spelmål.

– Det är ju uppseendeväckande och ovant att det blir så målsnålt.

Hur ska ni få hål på dom?

– Jag har ingen aning om hur deras matcher sett ut, men vår styrka är ju att spela med hög fart hela tiden. Långa stunder har vi krånglat till det och tappat farten och då är vi mediokra.

Hittills har det blivit sex inspelade poäng på fem matcher för HHC, att jämföra med Sundsvalls 13 poäng. Båda lagen kommer från seger i senaste omgången då Sundsvall slog Wings med 10 och HHC vann mot Kalix med 51.

– Kalixmatchen var ett steg i rätt riktning, med mer samlade anfall. Vi får försöka spinna vidare på det.

För Niklas Zetterströms egen del har säsongen inte varit så lång. I näst sista matchen i grundserien blev det säsongsdebut efter ett långt skadeuppehåll.

I allettan har det blivit spel i alla matcher med ett mål och tre assist som facit. Men Zetterström själv tycker fortfarande att han är lite ringrostig.

– Det har känts okej, men det har väl saknats att man skapar mycket lägen, man gör ju inte mål på alla chanser. Jag hoppas det är på väg uppåt, säger han.

Även om Niklas Zetterström inte ser matchen mot Sundsvall som ett riktigt derby, erkänner han att det blir lite extra speciellt.

– Det finns ju ingen derbykultur eller så, men lite extra kan det nog bli. Vi slåss ju om samma platser och det verkar bli en del folk på matchen så det är klart att det är lite rivalitet, säger han.

Mer läsning

Annons