Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp seger trots massivt övertag

/

Sundsvall skottade puckar under sitt möte mot SK Lejon. När slutsignalen ljöd hade Sundsvall lossat 59 skott och Lejonen endast 9.
– Det är smått otroligt att de lyckas få in två mål trots allt, säger Göran Tärnlund tränare Sundsvall hockey.

Annons

Sundsvall tog kommandot och pucken i mötet mot SK Lejon.

– Vi höll oss till 90 procent i deras zon, det är ju bara att titta på skottstatistiken så får man en bild av hur spelet såg ut, säger Göran Tärnlund.

Trots nästan 60 skott lyckades endast tre ta sig över mållinjen.

– Vi hade en hel del som låg på linjen och dallrade. Vi hade kunnat vara hetare på returerna och petat in mer puckar, säger Göran Tärnlund.

Största bragden står SK Lejons målvakt Joakim Andersson för med sina 56 räddningar.

– Jag har förstått att de gick in i matchen med taktiken att hålla tight bakåt och vara täta, det lyckades de ju med, säger Göran Tärnlund.

SK Lejon hade en brutalt mycket högre målfrekvens denna kväll, av nio skott satt två.

– Det är väl just målskyttet som är det som inte funkade för oss i dag, i övrigt är det en bra match som vi gör tycker jag, säger Göran Tärnlund.

Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund hade en passiv roll i matchen. Större delen av tiden var han mer en åskådare. Något som såklart gör det svårt att vara på tå när det väl gäller.

– Första målet var han skymd, inte mycket att säga om. Den andra kontringen de fick lyckades de ju peta in. Så är det, han blev ju knappt varm, säger Göran Tärnlund.

SK Lejon sände matchen på webben och här ovan kan du se höjdpunkterna från matchen.

Mer läsning