Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så lång avstängning får Persson

/

Sundsvall Hockeys Christoffer Persson stängs av för en huvudtackling.
Forwarden missar resten av kvalserien.
– Jag tycker att det är väldigt tufft, säger Persson.

Annons

Sundsvall Hockeys forward Christoffer Persson anmäldes av AIK efter tacklingen på Marcus Jonsson.

Nu står det klart att Persson stängs av för huvudtacklingen och avstängningen gäller fem matcher, där två matcher omvandlas till böter på 6000 kronor.

Det innebär att han missar resten av kvalserien.

– Jag förstod att det skulle bli något, men det var kanske lite väl saftigt, säger Sundsvallsforwarden.

– Ser man bilderna så tar tacklingen i huvudet så det har jag förståelse för. Samtidigt tycker jag att jag kommer rakt framifrån och han har pucken, så han har ett eget ansvar att kolla upp också, säger Persson.

Hur ser du på domen?

– Jag tycker att den är väldigt tufft. Visst hade jag kunnat räkna med en match eftersom den tar i huvudet, men samtidigt borde man se till situationen. Han är puckförare och jag tycker att de borde ha lite mer förståelse för att han måste kolla upp.

Har du pratat med AIK-spelaren efteråt?

– Nej. Jag hade tänkt göra det, men sedan blir man väl lite vrång när domarna inte anmälde utan de (AIK) gick in och gjorde det. Det är svårt att säga vad man hade gjort själv, men samtidigt tycker jag att domarens beslut borde vara det man går efter.

Nu blir det inget mer spel i kvalserien för Christoffer Persson.

– Skitsurt, nu får man inte vara med när det drar ihop sig och alla matcher är avgörande. Men man får göra sitt bästa och försöka peppa grabbarna, säger han.

I disciplinnämndens dom står följande: "Christoffer Persson har utdelat en tackling där kraften riktats mot huvudet och som enligt domarens uppgifter lett till att den tacklade motspelaren blivit skadad. Denna typ av förseelse leder regelmässigt till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden följande; Tacklingen utdelas inte kropp mot kropp utan kontakten sker mellan Christoffer Perssons armbåge, som Christoffer Persson höjer i kontaktögonblicket, och AIK spelarens huvud. Att AIK spelaren visserligen inte hade uppsikt gör det inte försvarbart att utdela en tackling som på detta sätt träffar huvudet. Nämnden anser därför att det är fråga om vårdslöst spel som innebär stor skaderisk. Avstängningens längd bestäms därför till fem matcher. Två av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. Hockeyallsvenskan".

Läs också: Sundsvall Hockey kan överklaga avstängningen.

Mer läsning

Annons