Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bild som Timråfansen drömmer om

/
  • Sex profiler med förflutet i Timrå IK; Fredrik Modin, Jonathan Hedström, Fredrik Warg, Anton Lander, Anders Lindbäck och Magnus Pääjärvi.

Det vimlade av världsstjärnor i Niphallen i går kväll. Flera av dem med förflutet i Timrå IK.
Kolla bara in bilden och dröm om en riktig superfemma med Timrårötter.
– Härligt att träffa alla igen, myste Fredrik Modin som är hemma över sommaren.

Annons

Till skillnad från de flesta andra NHL-proffs så blev Fredrik Modin från Njurunda kvar i USA efter karriärens slut.

– Det blev så. Vi bor i Columbus men åker alltid hem på sommaren och är i stugan.

Vi sammanförde Modin med fem andra före detta timråiter för en klassisk bild innan nedsläpp när Icebreakers mötte en Ångermanlandskombination.

Förutom Modin så var Jonathan Hedström, Fredrik Warg, Anton Lander, Anders Lindbäck och Magnus Pääjärvi Timrås bidrag i Sollefteå.

Att Timrå skulle gå upp i SHL igen med de spelarna i laget tror vi, men Jonte Hedström var mer tveksam.

– Några av oss är nog lite för gamla, flinade Hedström, men visst är det en häftig tanke.

På fredagskvällen fick de i alla fall spela ihop tillsammans med resten av det stjärnspäckade Icebreakers som mötte en Ångermanlandskombination.

Och det blev en knapp seger för stjärnorna. Hemmalaget, det var mest spelare från Sollefteås A-lag i kombinationslaget, ledde med 3–1 och ställningen var 4–4 innan veteranbacken Mattias Norström kunde avgöra.

– Det brukar bli så här när vi spelar. Jämnt hela vägen och sedan vinner vi ändå, sa Per Svartvadet som tillsammans med Mattias Timander hyllades i sin gamla hemmahall innan nedsläpp då deras tröjnummer hissades upp i Niphallens tak.

Ännu viktigare än matchresultatet är förstås resultatet av den insamling som görs. Under veckan har Icebreakers, som är hockeyproffsens stiftelse till förmån för sjuka och handikappade barn i Västernorrland, delat ut 500 000 kronor till olika sjukhus, föreningar och privatpersoner.

Sedan starten har Peter Forsberg och Markus Näslund, de två som iscensatte det hela 2002, varit med och delat ut över tio miljoner kronor. Den duon var förstås på plats i Niphallen, men "Foppa" erkände att det var tungt.

– Jag åkte skridskor för första gången på ett år i torsdagskväll. Så formen är inte speciellt bra. Det känns som att jag tappat alla hockeymuskler. Men vi gör det här för en god sak.

Mer läsning

Annons