Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Gustafsson lämnar KHL – får inte förlängt kontrakt: "Måste smälta och analysera säsongen"

Erik Gustafsson och hans Neftekhimik Nizhnekamsk åkte ur KHL-slutspelet under helgen.
Nu får han inte förlängt kontrakt med klubben.
– Jag måste smälta och analysera säsongen, säger Gustafsson till Hockeynews.se.

Annons

Den 29-årige svenske OS-backen från Njurunda tvingades tidigare under säsongen flytta från Omsk och Avangard till Nizhnekamsk där det blev 13 poäng på 25 matcher innan han noterades för en assist på två slutspelsmatcher när Neftekhimik åkte ur mot Traktor.

Gustafsson fick inleda slutspelet på läktaren, men efter att hans lag drabbats av en rad avstängningar efter att match nummer tre mot Traktor urartat i slutsekunderna, med totalt 249 utvisningsminuter i matchen vilket var ett nytt KHL-rekord, fick Gustafsson chansen.

Det räckte däremot inte för KHL-laget som föll med 1–4 i matcher.

Och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Neftekhimik för Gustafsson, efter att tränaren Andrei Nazarov meddelat att de inte kommer förlänga kontraktet med honom eller kanadensaren Dan Sexton.

– Sexton och Gustafsson kommer inte att vara kvar i laget. Vi önskar dem lycka till i andra klubbar. Jag vill inte säga något illa om dem. Vi var en familj och Dan är en av de som har varit längst i laget. Men något hände med dem och nedgången började efter den månadslånga pausen, säger Nazarov till Championat.com.

För Gustafsson kan detta innebära slutet på KHL-äventyret.

Tidigare har han kopplats ihop med en flytt hem till Sverige för spel i Luleå.

–Jag vet faktiskt inte just nu. Jag måste smälta och analysera säsongen. Det har varit omtumlande med lagbyte och så vidare, säger Gustafsson till Hockeynews.se om framtiden.

Mer läsning

Annons