Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tränar hockeyungdomarna med NHL-stjärnan i spetsen

Ishockeyn har uppehåll, men inte i Sundsvall. Steen Hockeycamp äger för första gången rum under ledning av hockeyproffset Alexander Steen. "Det ska vara någonting som barnen verkligen tycker är roligt", säger han.

Annons

Alexander Steen

Hockeyproffset Alexander Steen är nu på plats i Sundsvall. När han inte bor i USA och spelar hockey i NHL för St. Louis Blues är han sen en tid tillbaka bosatt i Sundsvall. Men denna gång skiljer sig besöket åt övriga gånger, för första sommaren har han tillsammans med Sundsvall Hockey startat upp Steen hockeycamp under hans personliga ledning. Ett läger som ersatt Sundsvalls hockeyskola.

– Jag har haft bra kontakt med Roger Magnusson. Vi pratade om att tillsammans lyfta hockeyskolan några nivåer, säger Alexander Steen.

Läs mer: NHL-stjärnan Alexander Steen riskerar att missa World Cup: "Det är bara axeln jag väntar på"

Hockeyskolan har pågått nästan en vecka. Cirka 130 barn och ungdomar har deltagit under campen. De aktiva har tränat både på och utanför isen. Men de har också haft teorilektioner och fått lära sig hjärt- och lungräddning. Alla tränare som medverkat har handplockats av Steen själv och de har lång erfarenhet som tränare.

– Jag känner Alexander sen tidigare och när jag fick förfrågan var det självklart att jag tackade ja. Han brinner för både barnen och Sundsvall. De här dagarna har varit jättebra, säger tränaren Fredrik Johansson.

Fredrik Johansson är en av tränarna under Hockeyskolan, han har varit tränare för Hudik Hockey i tre år, men ska nu träna Halmstad.

Alexander Steen har själv inte kunnat medverka på isen eller träningarna. Detta eftersom han i juni opererades för en axelskada han dragit på sig under vintern. Men de aktiva har fått tagit del av hans erfarenhet som NHL-proffs och frågorna har varit många.

– De har varit nyfikna. De har bland annat undrat hur en matchdag ser ut, hur jag tränar och hur min resa har varit. Allting har rullat på bra, men jag önskar att jag hade kunna varit med på isen. Jag får längta till nästa år, säger Alexander Steen.

Något som deltagarna haft tillgång till är en skillpark. Det är en teknikbana där det finns finns stationer för skott, passning och teknikträning med olika ramper, samt en speciell målvaktsavdelning. Det är något som också kommer att utvecklas inför nästa år. Lägret har präglats av amerikanska influenser eftersom Steen har en lång karriär i NHL.

– Det har varit inspirerande, och det har varit skönt att komma igång igen efter uppehållet. Det har varit mer än NHL-känsla än på de vanliga träningarna, säger deltagaren Wilma Sundin.

Wilma Sundin var en av alla deltagare som deltog under Campen.

Sundsvall Hockey har samarbetat med Steen tidigare. Han har bland annat tränat med dem under somrarna. För Roger Magnusson som är kansliansvarig har samarbetet med Steen betytt mycket för Sundsvallsklubben.

– Jag är tacksam att Alexander har intresserat sig och vi är glada för att han tog initiativet till hockeycampen, säger Roger Magnusson.

Målet är att hockeyskolan ska fortsätta att utvecklas och att öka antalet ledare och deltagare, samt att locka fler utanför Sundsvall.

Mer läsning

Annons