Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK anmäler Sundsvallsspelare

/
  • Christoffer Persson riskerar ytterligare bestraffningar efter tacklingen mot Marcus Jonsson.

Med två starka segrar i ryggen håller Sundsvall hockey i sitt framgångsrecept i mötet mot Västervik. Om inte AIK får sin vilja igenom och Sundsvalls hockeys Christoffer Persson stängs av.
– Vi fick veta att de lämnat in en anmälan. Vi utgår ifrån att han spelar, säger tränaren Göran Tärnlund.

Annons

Efter trendbrottet mot Tingsryd och en övertygande seger mot AIK hoppas Sundsvall Hockey på att kunna hålla i samma energi även i fortsättningen.

– Vi har testat att spela mer defensivt, men det är när vi spelar vårt offensiva spel som vi är bra. Det finns ingen anledning att inte spela så just nu, säger Göran Tärnlund.

Inga ändringar eller nya idéer kommer att tillföras inför mötet mot Västervik.

– Det är ett bra lag med bredd, sist mot Södertälje gjorde Västervik en jättestor kämparinsats när de vann. Tabellen är tight så det bli en spännande match, säger Tärnlund.

AIK har lämnat in en anmälan till disciplinnämnden efter tacklingen på öppen is mot Marcus Jonsson i AIK under senaste mötet. Sundsvalls Tidning har sökt AIK:s huvudtränare Peter Nordström för en kommentar om varför de anmäler Persson, utan resultat.

Disciplinnämnden kommenterar inte pågående ärenden.

– Normalt sett går det fortare under intensiva spelperioder som kvalet nu. Två tre dagar är rimligt, säger Ulf Lindgren ledamot i Ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Det betyder att Sundsvall troligen får veta om Christoffer Persson kan spela först under tisdagen.

– Vi får se när beskedet kommer, troligen under tisdagen. Är han avstängd tar vi ställning till hur vi gör då, nu finns det ingen anledning att göra något, säger Göran Tärnlund.

Han är optimistisk för hur bedömningen av situationen kan komma att bli.

– Domaren ändrade sin dom från checking to the head till interferens, det säger något. Jag har inte sett situationen i efterhand heller, men som jag förstår det är killen inte beredd på tacklingen alls, säger Göran Tärnlund.

TV: Se den otäcka tacklingen här

Det offensiva och energirika spel som varit framgångsrikt i de senaste matcherna ska ge laget segern även mot Västervik.

– Vi har prata klart, alla killar i laget vet vad som gäller. De ska jobba stenhårt i varje byte och kör på som vi gjort tidigare, säger tränare Göran Tärnlund.

Efter den tunga inledningen av kvalspelet är nu Sundsvall ett lag med vind i seglen.

– Ja, det känns klart bra. Med två vinster så känns vi klart på uppgång. Sen är det tre tuffa matcher kvar, serien är tight och vi krigar i alla tre matcher för att klara det här, säger Tärnlund.

Mer läsning

Annons