Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backlund redo att kliva fram

/
  • Lars Backlund, till höger, var med när Timrå IK och kommunen kallade till presskonferens i slutet av januari för att meddela att parterna kommit överens om en lösning för att få kontroll på den akuta ekonomiska krisen.

Tommy Andersson lämnar posten som ordförande i Timrå IK vid årsmötet 15 juni.
Här är valberedningens förslag till efterträdare:
Vice ordförande Lars Backlund.
– Jag har haft ett brett engagemang i distriktets hockey, men varit lite av en doldis, säger Backlund.

Annons

I slutet av april meddelade Tommy Andersson att han inte kommer att sitta kvar som Timrå IK:s ordförande.

Sedan dess har klubbens valberedning arbetat med att ta fram ett förslag till en delvis ny styrelse.

Och nu kan Sporten alltså avslöja vem som föreslås bli Tommy Anderssons ersättare.

Vice ordförande Lars Backlund har fått frågan och står till förfogande 15 juni när Timrå IK har sitt årsmöte i arenan.

– Det känns ganska bra. Jag har ju varit med i föreningen i många år. Jag har funderat ett tag och bollat med familjen och jobbet och sagt att jag kan tänka mig att ställa upp, säger Lars Backlund.

Han har lång erfarenhet av förtroendeuppdrag och har suttit i Timrå IK:s styrelse sedan säsongen 98/99.

17 år.

Det är en veteran i sammanhanget.

– Men under åren i Elitserien var det aldrig aktuellt att bli ordförande för mig eftersom man inte kunde ha ett vanligt jobb vid sidan av rollen, säger Backlund, som jobbar som verksamhetschef på Timrå kommun.

Han fortsätter:

– Jag har varit i föreningen sedan 1989 när barnen började med ishockey och sedan har jag bland annat varit ordförande i ungdomssektionen och jobbat ett år som kanslichef och någon säsong var jag med kring Medelpads tv-pucklag.

Trots alla år i Timrå IK har backlund inte fått särskilt mycket uppmärksamhet.

– Det har bara blivit så. Olika personer gillar olika saker och vissa vill stå i rampljuset medan andra trivs med att jobba hårt i bakgrunden, säger Backlund.

Hur upplevde du vintern?

– Det var oerhört turbulent faktiskt. Sedan är det alltid lite olyckligt att vi blev ett slagträ i debatten. Vi är ju en förening som främst verkar för ungdomarna i kommunen och som har en stor social verksamhet samtidigt som vi har ett elitlag.

Vad känner du att dina spetsegenskaper är i styrelsearbetet?

– Jag är en föreningsmänniska och från jobbet är jag van att leda och föredela arbete. Det finns ofta många styrkor i en styrelse och då gäller det att få ut max av alla som är med. Det handlar inte bara om en ordförande utan det är en hel styrelse som ska kunna jobba ihop.

Förutom att Lars Backlund föreslås som ny ordförande vid årsmötet på måndag så kommer det att bli ett par ytterligare förändringar i styrelsen.

– Det kommer att bli nya namn på ett par poster och jag tycker att vi har kommit fram till ett förslag till ny styrelse som känns fräscht och det kommer vara en styrelse som kommer att kunna ha fokus på att jobba framåt. Det har handlat mycket om att släcka bränder de senaste åren, säger valberedningens ordförande Tord Salomonsson.

Mer läsning

Annons