Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandybas blir ny ordförande i Timrå IK

Timrå IK har hittat efterträdaren till Janne Söderström. Christer Ericson, 60, föreslås som ny ordförande. — En spännande utmaning, säger Ericson.

Annons
Janne Söderström har varit med om förvandlingen av TIK, från skuldsatt division I-lag till ett av Sveriges bästa hockeyklubbar med stabil ekonomi.
Men efter över tio år som ordförande väljer Söderström att lämna sin post i och med årsmötet den 20 juni.
Föreningen har jobbat hårt och varit väldigt noga i arbetet att hitta hans efterträdare.
ST-sport kan nu avslöja vem det blir som tar över efter Janne Söderström:
Före detta bandybasen Christer Ericson.
Jag har imponerats av Timrås fantastiska resa och det känns verkligen skojigt att få den här förfrågan och jag har tackat ja, säger Ericson.
Han har ett långt förflutet inom elitidrotten, men då har det handlat om bandy.
26 år med blandade uppdrag. Bland annat 18 år i Selånger SK:s styrelse, åtta år som ledamot i Svenska Bandyförbundet och en del andra förbundsuppdrag.
Nu har jag varit ifrån sporten i snart tre år, vilket har varit nyttigt och jag har fått mer tid för familjen, säger Ericson, som har bra koll på elitidrotten i Medelpad.
Jag har följt såväl Giffarna som Timrå i flera år, genom mitt jobb som marknadsansvarig på Föreningssparbanken.
Sedan i går är han pensionär och det gör att han ser möjlighet att ta sig an uppdraget att leda Timrå IK in i en ny elitseriesäsong.
Jag har följt Timrå som intresserad under lång tid. Jag är imponerad av hur professionellt klubben sköts och det har stärkt mig, säger Christer Ericson.
Spelarkarriär inom hockeyn?
Det är inte mycket. Spelade några matcher i Ljustorp som 15-16-åring. Jag kommer från Söråker, så jag är ju i alla fall från samma del av Timrå som Janne ...
Hur ser du på att efterträda Janne Söderström?
Det är ingen lätt uppgift och jag har full respekt för det jobb han och andra i Timrå har gjort. Men jag ser det som en spännande utmaning.

Mer läsning

Annons