Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En match till – i alla fall

/

Timrå IK kommer under alla omständigheter spela matchen borta mot BIK Karlskoga på tisdag.
Därefter är klubbens framtid höjt i dunkel.
– Det är svårt att säga när sista deadline är, säger klubbchefen Lars Nolander.

Annons

Tio miljoner måste som bekant trollas fram på ett eller annat sätt för att undvika en konkurs.

– Det är inte så att den summan kommer att ramla ner från himlen, utan det är en blandning av priset vi får för arenan, vad banken och näringslivet kan göra, säger Nolander och fortsätter:

– För oss är det bara att spotta i nävarna och jobba på de dagar som är kvar.

Hur många det handlar om vet han inte, men Timrå IK kommer under alla omständigheter att stå på isen borta mot BIK Karlskoga på tisdag .

– När deadline är, är svårt att säga beroende på hur snabbt Kronofogden och Skatteverket handlar, tar de i med hårdhandskarna går vi i konkurs. Men jag tror att vi har till slutet av den kommande veckan på oss. Men matchen mot Karlskoga kommer vi att spela, säger Nolander.

Har du haft någon ny kontakt med Stig Svedberg?

– Ja, under lördagen. Han tycker det här är jättetråkigt. Han har inställningen att föreningen ska leva vidare och vill köpa arenan för rätt pris, så vi har en möjlighet att med tiden förbättra verksamheten.

Men läget är låst och Timrå kommuns bud på 15 miljoner är det som finns för stunden. Ett belopp som inte hjälper Timrå IK tillräckligt.

Sista januari stänger dessutom transferfönstret.

– Vi kan inte komma och ge besked till spelarna den 30:e att det inte blir något mer, utan vi måste ta ett beslut åt ena eller andra hållet tidigare än så. säger Nolander.

Klubben hade ett informationsmöte med spelartruppen så sent som i fredags och under söndag håller klubben ett nytt styrelsemöte.

Mer läsning

Annons