Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansens dom – så gick det

/
  • Målvakten Mika Norja spåddes bli den enskilt viktigaste spelaren i Timrå IK.

Inför säsongen svarade över 400 personer på enkät om hur de trodde att det skulle gå för Timrå IK den här säsongen.
Nu vet vi hur det gick.

Annons

Totalt var det 408 personer som skickade in svar på enkäten som fanns på vår hemsida inför Timrå IK:s säsong i Hockeyallsvenskan.

De svarade bland annat på frågor om vem som skulle bli årets skyttekung, vilken placering Timrå skulle hamna på och vem som skulle bli poängbäst bland backarna.

Här har ni facit från säsongen 2014/15.

Vem blir målkung i Timrå IK i vinter?

Andrée Hult, 37 %

Johan Persson, 13 %

Oscar Johansson, 13 %

Anton Wedin, 11 %

Emil Pettersson, 7 %

Så gick det: Andrée Hult och Johan Persson delade på titeln som målkung med 15 mål var, så här var fansen rätt ute. Oscar Johansson hade det tyngre med målskyttet och stod för fem fullträffar, Anton Wedin gjorde nio. Emil Pettersson var lagets tredje bäste målskytt med 12 mål.

På vilken placering slutar Timrå IK i Hockeyallsvenskan?

Plats 3-8, 76 %

Plats 9-12, 16 %

Plats 13-14, 6 %

Plats 1-2, 2 %

Så gick det: Både fansen och Timrå IK hoppades att laget skulle spela play off, men så blev det inte. I stället blev det en tiondeplats, men hoppet om play off-spel levde in i det allra sista. Så helt fel ute var inte supportrarna i det här fallet.

Vem gör flest poäng av Timrå IK:s backar i vinter?

Jimmie Jansson, 31 %

Robin Persson, 20 %

Mattias Nilsson, 15 %

Tommy Stenqvist, 14 %

Jens Westin, 11 %

Så gick det: Jimmie Jansson blev näst bäste poänggörare bland backarna – trots att han bara spelade 28 matcher innan han lämnade. Bäst blev i stället Didrik Strömberg (10 poäng) som bara fick sju procent av rösterna inför säsongen.

Vilken spelare blir säsongens negativa överraskning?

Andreas Molinder, 30 %

Mika Norja, 9 %

Per Hallin, 8 %

Rickard Sundlöf, 7 %

Jimmie Jansson och Jeremy Boyce, 5 %

Så gick det: Rickard Sundlöf tog ingen plats och hans try out-kontrakt förlängdes inte, och Jimmie Jansson lämnade klubben under säsongen. Andreas Molinder som fick flest röster levererade däremot fler poäng än i fjol (19 den här säsongen mot 13 under förra) och hade en viktig roll i boxplay där Timrå var ett av seriens bästa lag.

Vilken spelare blir säsongens positiva överraskning?

Emil Pettersson, 10 %

Emil Berglund, 10 %

Anton Wedin, 9 %

Jimmie Jansson, 8 %

Andreas Borgman, 7 %

Så gick det: Emil och Emil förbättrade båda sin poängskörd från förra säsongen. Berglund från 10 till 19 och Pettersson från 14 till 35. För Emil Petterssons del ledde den starka säsongen dessutom till ett SHL-kontrakt med Modo – och han vann vår betygsliga. Jimme Jansson lämnade klubben under pågående säsong.

Hur kommer det att gå för nye tränaren Roger Forsberg?

Godkänt, 66 %

Succé, 28 %

Han får sparken innan jul, 5 %.

Så gick det: Roger Forsberg fick inte sparken. Att Timrå IK direkt efter säsongen i stället klargjorde att man ville förlänga med Forsberg visar att föreningen tycker att han gjort ett bra jobb under sin debutsäsong i Timrå.

Vem blir Timrå IK:s enskilt viktigaste spelare i vinter?

Mika Norja, 55 %

Andrée Hult, 21 %

Per Hallin, 12 %

Emil Pettersson, 5 %

Robin Persson, 4 %

Så gick det: Ser man till betygsligan var Emil Pettersson bäst den här säsongen och han vann också den interna poängligan. Andrée Hult hade höga förväntningar på sig och blev Timrå näst bäste poängplockare. Mika Norja spelade flest matcher av alla målvakter i serien, men hamnade en bit ned i målvaktsligan på nionde plats.

Mer läsning

Annons