Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felräkning i båset – men Lindbäck rättade

/

18.41 in i tredje perioden tog Timrå time out – och var på väg att plocka ut Anders Lindbäck.

– Jag tyckte inte det var så smart, skrattar målvakten.

Annons

Anders Lindbäck stod återigen för en bra insats i Timrås mål och räddade bland annat ett friläge på övertid.

Men det var lite snurrigt ett tag i slutet av ordinarie tid och planer fanns på att ta ut keepern för att satsa på tre poäng. Något som i sin tur hade kunnat kosta den otroligt viktiga poäng man nu tog i fall Djurgården hade målat i tom kasse.

– Vid time outen åkte jag fram och frågade: Ni ska väl inte ta ut mig? Jo, svarade dom och då frågade jag varför, berättar Lindbäck.

Hur nära det egentligen var att Timrå skulle begå det misstaget låter vi stå osagt, antagligen hade någon annan kommit på det under time outen. Men tränaren Challe Berglund skrattar och förklarar:

– Det var lite dålig räkning i båset. "Nygge" (Per Nygårds) skulle ha koll och skriva upp tabellen eftersom, men så la sig alla så klart i och det blev en massa räknefel.

Anders Lindbäck hade dock stenkoll.

– Jag såg tabellen när den visades upp på jumbotronen och hade koll på resultattavlan. Jag stod och räknade lite för mig själv under matchen. Sen hördes det ju ganska väl på publiken också.

Glädjen var så klart stor när han såg att Rögle hade kvitterat mot Luleå.

– Då hade man hoppet, säger Lindbäck.

Hans fina spel är en anledning till den senaste tidens framgångar, själv påpekar han också andra saker.

– Vi spelar med lite mer tålamod och bjuder inte på så mycket. Jag tar förstapuckarna, sedan hjälper backarna till. Vi har inte heller haft så många dippar som tidigare.

Hur mycket tror du det spelar in mot Luleå att ni har två raka bortasegrar?

– Det sätter sig så klart på självförtroendet. Vi har visat att vi kan slå två bra lag på bortaplan på slutet. Det hjälper oss, vi vet vad vi kan.

Lindbäck ser verkligen fram emot den sista omgången.

– Det är en sån där match man vill spela, det ska bli riktigt kul. Luleå har ett riktigt bra lag, de kör med mycket fart och kämpar hårt. Sen har de ju de där tvillingarna (Abbott) som producerat en del. Men det är inget man tänker på när det väl är match. Då handlar det bara om att rädda den där pucken.

– Vi ska åka upp och ge allt för att vinna. Luleå har mer press på sig. Vi ska få dem att gå i ide tidigt i år.

Mer läsning

Annons