Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finska önskedrömmar

/

Tommy Stenqvists frånvaro får mig att drömma om en finskbekanting från Timrå IK:s glansdagar.

Annons

Jag trodde att Tommy Stenqvist äntligen skulle få en säsong utan skador. Och att han äntligen skulle få ta ett riktigt steg till sin, fortfarande, höga potential. Tyvärr blev så inte fallet och nu är den tidigare juniorlandslagsmannen borta på obestämd tid med en höftledsskada.

Men när en dörr stängs så öppnas en annan.

Nu är Timrå rätt skadefria i övrigt vilket är bra. Då slipper Kent Norberg stressa i jakten på en ersättare.

Vi är nog många som gärna skulle se en skicklig powerplay-back. Just backarna har blivit viktigare nu med de nya större ytterzonerna, om vi kollar i poängligan för Hockeyallsvenskan är tre av fem i toppen just backar. Toppar gör Moras back Kevin Mitchell med sex mål och elva assist.

Timrå däremot har inte en enda back som passerat två poäng på de elva första omgångarna och det är endast Andreas Borgman som hittat nätet.

Spelarmarknaden svämmar inte över med spelskickliga backar – speciellt inte i oktober.

Om man drömmer lite fritt skulle det perfekta för Timrå just nu vara en back som är rutinerad, trygg med pucken och har ett fruktat skott.

Min beskrivning passar rätt bra in på en av de bästa backarna under Timrås senaste sejour i högsta serien: Mikko Lehtonen.

Hans skottsymfonier från blå gav han stående ovationer och 15 fullträffar (de flesta i power play) under säsongen 2008-09. Lehtonens förra säsong var skadefylld och han fick inget nytt kontrakt med moderklubben Kärpät.

Det kanske är ett långskott, men sådana går in ibland.

Och det var ju Norberg som plockade in Lehtonen till Timrå och sedan vidare till Frölunda. Sedan är det ju det här med ekonomin och där kanske en lösning likt den Sundsvall gjorde med Mathias Månsson kan fungera, eftersom sponsorerna nog kan minnas till fornstora slagskott.

Lehtonen verkar dock rätt hemmakär och uttalade sig efter säsongen att om karriären skulle fortsätta var det i Uleåborg och Kärpät.

Så jag får troligtvis fortsätta drömma om de där missilerna från blå.

Men ibland slår drömmar in.

Mer läsning

Annons