Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från fest till baksmälla

Arenan kokade, spelarna var heta och 3—2 låg i luften. Plötsligt svalnade det — och i dag har hela Timrå baksmälla. — Jag tror ingen är nöjd med sin insats, säger backen Sanny Lindström.

Annons
Gigantiskt tifo med rött och vitt över hela arenan, en stämning som gav gåshud, ledning med 10 i matcher och fördel av hemmaplan.
Det skulle bli en hockeyfest för alla medelpadingar.
Men hemmaspelarna stod inte för den förväntade underhållningen.
Vi var bedrövliga i en och en halv period. Vi var inte alls med i början. Hade vi varit det hade vi vunnit, men det tjänar ingenting till att sitta här och säga det, säger Jonathan Hedström och skakar på huvudet i omklädningsrummet.
Djurgården gick upp till 20-ledning och många av timråiterna var inte att känna igen.
Spelet i numerärt överläge fungerade inte alls trots flera chanser.
Vi kom ju knappt in i deras zon. Vi måste lugna ner oss lite och våga hålla i pucken, säger Hedström.
Henrik Zetterberg, som leder power play-spelet i den första femman:
Vi kommer inte alls upp i den standard vi ska i power play. Men vi får inte börja fundera. Vi vet att vi kan spela bra där.
Backen Teemu Aalto, viktig i PP med sitt skott:
Det fungerar inte. Vi måste prata om det på träningarna och justera en del grejor. För blir det lika många utvisningar i nästa match, så blir power play väldigt viktigt.
Det var finländaren som fick arenan att återigen bli en kittel, efter att ha svalnat kring Djurgårdens 20-mål.
Spel fem mot tre det var det som krävdes i över en och en halv minut i början av den sista perioden. Aalto behövde 28 sekunder, innan hans välriktade skott gått in lågt intill José Theodores högra stolpe.
22 och Timrå var tillbaka i matchen.
\"Jonte\" gick in framför mål och då sköt jag direkt. Det är det som är min möjlighet att göra mål i ett sådant där läge, säger Aalto.
Känslan var att nu vänder TIK 02 till 32 och kopplar grepp om kvartsfinalserien.
Men icke.
Missade chanser och sedan skoningslöst utnyttjande av power play av stockholmarna i form av finurlige finliraren Fredrik \"Linkan\" Bremberg.
Chanser till 33 fanns, men i stället 24 i tom kasse med en nerdragen Henrik Zetterberg liggandes på isen. Talande på något sätt.
Kitteln hade svalnat för gott den här söndagen.
Det såg krampaktigt ut. Vi fick inte upp farten, samtidigt som Djurgården gjorde oss lite dåliga. Vi vaknade till och hade bättre fart efter halva matchen, men Djurgården utnyttjar chanserna bättre, säger Timråtränaren Kenta Johansson.
Johan Garpenlöv, assisterande tränare i Djurgården:
Vi hade ett bra försvarsspel och jag tycker att Timrå inte alls hade mycket. Vi följde vår matchplan och många höjde sig från förra matchen.
I morgon går rond 3 på Hovet.
Med ett bättre Timrå IK?
Då ska vi spela som vi gjorde i slutet men redan från början. Det känns som vårt spel kommer, avslutar \"Jonte\" Hedström.

Mer läsning

Annons