Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallins härliga resa

/
  • Per Hallin har gjort sex mål hittills i vinter.
  • Per Hallin årgång 2000 och 2001 till vänster. – Jag har blivit skäggigare och kantigare, skrattar Timrås måltjuv när han blickar tillbaka.

Från försynt och välrakad till ledarfigur och skäggig. Från lojal grovjobbare till hyllad målskytt. Visst har det hänt en hel del under Per Hallins snart sexåriga resa i Timrå IK.

Annons
Sex mål på 13 matcher, ledare i interna poängligan och numera given i första femman gör Hallin till TIK:s hetaste spelare just nu.
Själv säger han:
Folk har en bild av mig att jag kämpar, sliter och åker. Det är absolut inga dåliga egenskaper, för att kämpa är det viktigaste.
Men jag har alltid tyckt att jag kan det och lite till. Jag ska kunna ligga på den nivå jag gjorde 2002/2003 varje säsong och ibland över den.
Då gjorde han 13 mål och stod för 9 assist, så drömstarten i år ger goda chanser att slå det.
För trots ett alltid gediget jobb i match efter match så har alla väntat på det stora lyftet, för killen som spelat hela 51 J och P-landskamper.
Man har väl läst varje år att nu ska det lossna för mig. Vi får väl se om jag fastnar igen, säger Södertäljesonen och tillägger:
Jag kan inte säga att jag har blivit en bättre spelare. Men när jag skjuter så går pucken in. Jag känner att får jag läget så hänger jag dit den.
Vad tycker du själv att du måste bli bättre på?
Jag måste bli jämnare. Jag kan vara riktigt bra ena matchen, sedan försvinner jag helt i nästa.
Titta på Zäta. Där kan vi snacka om jämnhet. Han var outstanding i fjol och bäst i varje match.
Henrik Zetterberg, ja.
Polaren från tiden i juniorlandslaget, polaren som fick TIK att värva Hallin från dåvarande allsvenska Södertälje sommaren 2000 och polaren som han har förknippats med i alla år.
Vi är polare, men jag har inte på något sätt hämmats av det. Han har alltid varit långt före mig.
Säger killen som alltid har glimten i ögat, som gärna skojar med lagkamraterna och som är den som peppar mest i omklädningsrummet.
Det är inte så att jag sitter och tänker att nu måste jag peppa killarna. För mig är det självklart och det bara kommer, säger Hallin om sin viktiga roll utanför isen.
26-årige Hallin är ju faktiskt något av en veteran, sett till matcher i Timrå IK.
291 matcher har det blivit i rött och vitt, en siffra som bara Robert Carlsson, Christian Söderström och Pär Styf slår.
För mig var det världens chans att komma till Timrå. Från att Timrå tog kontakt till att jag skrev på var det bara någon timme, minns Hallin och fortsätter:
Det har inte varit nära någon gång att jag ska gå någon annanstans. Det beror mycket på det som alla säger: att det är så bra laganda, så bra kompisar och så proffsig förening. Sedan drygt 1,5 år tillbaka har jag dessutom en tjej som kommer från Timrå.
Per Hallin har kontrakt även över nästa säsong.
Redan i kväll mot Leksand har han tänkt få huvudrollen pånytt.
Vi vinner med 31 och jag fortsätter gärna göra mål.

Mer läsning

Annons